Szerző: Koi Tamás

2014. december 9. 14:52

Megduplázta az internet csúcssebességét a UPC

Ismét duplázza a kínálatában elérhető leggyorsabb internetkapcsolat sávszélességét a UPC Magyarország. A december elejétől elérhető Fiber Power 500 díjcsomagnál egyedül a DIGI kínál gyorsabb vezetékes internet-előfizetést lakossági ügyfeleknek.

Új, szupergyors vezetékes internetcsomagot vezetett be kínálatába december első felében a UPC Magyarország: a Fiber Power 500 konstrukció nevéhez hűen 500 Mbps letöltési sávszélességet biztosít, ugyanakkor nevével ellentétben nem üvegszálas technológiával, hanem a szolgáltató EuroDOCSIS3-alapú kábelhálózatán. Az új díjcsomag megjelenése ezúttal nem jelenti automatikusan azt, hogy a meglévő ügyfeleknél is megemelik a letöltési sávszélességet - erre a múltban több példa is volt a cégnél.

A Fiber Power 500 díjcsomag sávszélessége feltöltési irányban már korántsem nőtt olyan látványosan, mint a letöltési oldalon: az előfizetők 22 Mbps sávszélesség-keret mellett tölthetnek fel a UPC hálózatán keresztül, ami csupán 10 százaléknyi emelkedést jelent a Fiber Power 240 jelzésű díjcsomag 20 megabitjéhez képest. A tévé- és telefonelőfizetéssel együtt, két év hűséggel 12990 forintba kerülő díjcsomag garantált le- és feltöltési sávszélessége 100/6 Mbps.

A UPC új internetes portfóliója ezzel még közelebb került a többségében eltérő technológiai alapokon (FTTB) szolgáltató DIGI-hez, melynél a nyár óta már 1 Gbps sávszélességet is vehet az ügyfél, ráadásul telefon- és tévéelőfizetés mellé, hűségvállalással ezt már bruttó 7000 forintért megkaphatja az ügyfél. Gigabites internetet egyébként bizonyára a UPC is tudna biztosítani, ha akarna, a cég már két évvel ezelőtt demózta a budapesti éles kábelhálózatán a gigabites downlinket.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

A szolgáltató a leggyorsabb internetkapcsolatra előfizető felhasználóknál végberendezést is cserél, elsősorban a meglévő Wi-Fi-s eszközök korlátai miatt. Az új, routerrel egybeépített modem kétsávos Wi-Fi rádiót tartalmaz, illetve támogatja a 802.11ac szabványt is. A Hitron CGNV4 típusú gateway az Intel Puma architektúrájára épül, és alkalmas akár az 1 gigabites vezetékes sávszélesség elérésére is EuroDOCSIS3-as hálózatokon.

A UPC Magyarország a lakossági internetelőfizetések mellett üzleti ügyfelei részére is elérhetővé tette a Fiber Power tarifacsalád új tagját, a cégeknek 500 Mbps letöltési és 30 Mbps feltöltési sávszélességet biztosít a Fiber Power Business 500 díjcsomag, 24 hónap hűségvállalással havi nettó 19900 forintért.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.