Szerző: Hlács Ferenc

2014. november 14. 15:08

Minden WP8-as Lumia megkapja a Windows 10-et

Az összes Windows Phone 8.x-et futtató Lumia okostelefon megkapja a szoftver legfrissebb, egyszerűen Windows 10 névre hallgató változatát, mikor az megjelenik - közölte a Microsoft Twitter-oldalán.

Örülhetnek a Windows Phone-tulajdonosok, a Microsoft ugyanis bejelentette, minden a rendszer 8-as vagy újabb verziójával rendelkező Lumia-felhasználó garantáltan megkapja okostelefonjára a Windows 10-es frissítést. A vállalat Lumia üzletágának hivatalos Twitter-oldalán tette közzé a jó hírt, noha azt egyelőre nem tudni, mi lesz a helyzet a más gyártóktól származó, Windows Phone 8 rendszert futtató készülékekkel - mindenesetre nincs kizárva, hogy a jövőben azok is hasonló támogatásban részesülnek majd.

Érdekes megfigyelni, hogy a tweetben nem Windows Phone 10, hanem Windows 10 olvasható, ami jól mutatja, hogy a vállalat igyekszik egyetlen ernyőnév alá bevonni mobil és asztali operációs rendszereit, hogy így is egységesítse az ökoszisztémát. Az is ezt támasztja alá, hogy a Microsoft egy későbbi Twitter-posztban azt ígérte, a jövőben további Windows 10-es telefonokat is piacra dob - ez önmagában valószínűleg senkit nem ér meglepetésként, ugyanakkor megerősíti, hogy a vállalat már most igyekszik a lehető legtöbbet kommunikálni az új nevet.

Arról se feledkezzünk meg, hogy ezek a készülékek már a Nokia logó nélkül, egyszerűen Microsoft Lumia márkanév alatt érkeznek, akárcsak a nemrég bejelentett Lumia 535, amely elsőként vált meg a finn gyártó emblémájától.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A Microsoft döntése értelmében még az olyan olcsó, belépőszintű eszközök is megkapják a legfrissebb elérhető szoftvert, mint például a tavaly megjelent Lumia 520. Ez éles ellentétben áll az androidos készülékek esetében tapasztaltakkal, ahol a belépőkategóriás modellek jó része élete végéig a megjelenésekor érkezett rendszerre van korlátozva - hacsak a tulajdonos nem dönt a rootolás, illetve egyedi ROM telepítése mellett.

A vállalat lépése azért is örömteli, mert korábban már többször is sikerült magára haragítania felhasználóinak jó részét a frissítések kapcsán. Ilyen volt a Windows Phone 7-tel érkezett Nokiák esete, amelyek megjelenése után néhány hónappal a cég közölte, azokra nem jelenik meg a Windows Phone 8 - de a Microsoft idei augusztusi bejelentése sem kedvezett túlzottan az elhanyagolt felhasználóknak, miszerint a hoppon maradt platformon a Skype app is visszavonul, azt nem csak letölteni, de használni sem lehet többé. A mostani bejelentés persze a Windows Phone 7-es telefonok tulajdonosainak még mindig nem nyújt túl sok vigaszt, ugyanakkor mindenképp pozitív fejleményt jelent, főként az olcsóbb készülékek háza táján.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról