Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Univerzális mobil billentyűzet a Microsofttól

Hlács Ferenc, 2014. szeptember 17. 16:25
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Androidos és iOS-es okostelefonokkal és tabletekkel is kompatibilis mobil billentyűzetet mutatott be a Microsoft. Az eszköz Windowst futtató táblagépekkel is használható, a Windows Phone telefonok támogatásának hiánya viszont öngól.

hirdetés

Mobil eszközökhöz szánt univerzális billentyűzetet mutatott be a Microsoft, amely készülékek széles skálájával kompatibilis, legyen szó táblagépekről vagy okostelefonokról - kivéve a Windows Phone eszközöket. Utóbbi enyhén szólva is ironikus, miután azonban a vállalat mobil operációs rendszere nem támogatja a Bluetooth HID billentyűzeteket, azt csak androidos, iOS-es és asztali windowsos (vagy Windows RT-s) eszközökkel tudjuk használatba venni.

Az egyszerűen Universal Mobile Keyboard névre keresztelt kiegészítő két részből áll: magából a klaviatúrából és egy hozzá tartozó, fedélnek is használható támaszból, amelyre az egyes készülékeket tehetjük. Ezt a billentyűzethez csatlakoztatva, illetve külön állványként is használhatjuk a mobilokhoz és tabletekhez, legalábbis a 10 milliméternél nem vastagabb modellekhez, ekkora ugyanis a rendelkezésre álló bölcső mérete. Összekapcsolt állapotban a támasz notebookszerűen rácsukható a klaviatúrára, annak védelme és az egyszerűbb hordozhatóság végett - ebben az állapotban a kettő együtt 12 milliméter vékony, és 365 grammot nyom, szóval sok helyet nem foglalnak a táskában és a plusz tömeg is sem eget rengető.

A fedél felnyitásával és lecsukásával be- és kikapcsolható billentyűzeten egy kapcsoló segítségével válthatunk az egyes operációs rendszerek között, hogy az egyes gombok azoknak megfelelő funkciókat lássanak el. A kütyü egy egész estés töltéssel a Microsoft szerint hat hónapot bír ki, vészhelyzetben pedig tíz percig a töltőre dugva nyolc óra használatot is kisajtolhatunk belőle. Az akku állapotát egy LED folyamatosan jelzi.

A Universal Mobile Keyboard - mint már fentebb kiderült - Bluetooth 4.0 interfészen kapcsolódik az okostelefonokhoz és táblagépekhez és néhány dedikált médiavezérlő billentyűvel is kiegészül. A vékony, "chiclet" klaviatúrához a gyártó három év korlátozott garanciát ad. Az eszköz októbertől lesz megvásárolható Kanadában és az Egyesült Államokban 80 dolláros áron, nem sokkal ezután pedig további piacokon is elérhetővé válik.

Két új Bluetooth-os egér is érkezik

A vállalat a mobil billentyűzet mellett két új egeret, az Arc Touch Bluetooth Mouse-t és a Wireless Mobile Mouse 3500-at is bejelenette. Az első a vállalattól már ismert hajlítható dizájnt hozza, begörbítve kapcsolhatjuk be, egyenes helyzetbe hozva pedig ki, a könnyebb hordozhatóság végett. Az érintős görgő négyirányú navigációra is lehetőséget ad, noha még mindig sokan preferálják a hagyományos megoldást. A vállalat hat hónap akkus üzemidőt ígér az eszközhöz.

A Wireless Mobile Mouse 3500 már a hagyományos egér formát kapta, színes borítással, és fizikai görgővel. Ezt már egy mezei kapcsolóval kelthetjük életre vagy kapcsolhatjuk ki és kifejezetten kétkezes használatra tervezték, így a balkezeseknek sem lesz kényelmetlen. Ez az egér már (papíron legalábbis) nyolc hónapig bírja egyetlen feltöltéssel. Mindkét egér Bluetooth 4.0-val kapcsolódik a számítógéphez, és akárcsak a billentyűzethez, hároméves korlátozott garancia jár hozzájuk.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.