Szerző: Hlács Ferenc

2014. szeptember 5. 08:28

Bírja a gyűrődést az új Samsung tablet

Termetes okostelefonjai után most strapabíró táblagépet mutatott be a Samsung Berlinben. Az IFA kiállításon bejelentett Galaxy Tab Active komoly páncélzattal, de alsó kategóriás hardverrel érkezik.

A Note széria legújabb darabjai után úgy néz ki, a Samsungnak vannak még készülékek a tarsolyában: a gyártó egy masszív táblagépet is bemutatott a berlini IFA-n. A Galaxy Tab Active névre hallgató tablet a gyártó többi "Active" termékének megfelelő dizájn-irányvonalat követi, így már első pillantásra is erősen sejthető, hogy a bírja a gyűrődést.

A táblagépben található hardver ugyanakkor már kevésbé erős, leginkább a belépőkategóriában állja meg a helyét: a készüléket egy négymagos, 1,2 gigahertzes processzor hajtja, nyolchüvelykes TFT-kijelzője pedig 1280x800 pixel felbontású, manapság már feltűnően alacsony, 188 PPI-s pixelsűrűséggel. A RAM mérete már biztatóbb 1,5 gigabájt, a belső tárhely pedig 16 gigabájt, ami a microSD-foglalatnak köszönhetően akár további 64-gyel bővíthető. Nagyobb tárterülettel felszerelt modell előreláthatólag nem lesz az eszközből.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A gyártó a kamerákkal sem esett túlzásba, a hátoldalra egy 3,1 megapixeles, az előlapra pedig egy 1,2 megapixel felbontású darab került. Az akkumulátor kapacitása 4450 mAh, a telep ráadásul cserélhető, így a vadon közepén sem kell feltétlenül konnektor után kutatni. A táblagép a vértezet dacára egészen vékonyra sikerült, 9,75 milliméteres, 393 grammjával viszont nem mondható túl könnyűnek.

A tablethez a Note eszközökből ismert S-Pen masszívabb változata, egy C-Pen névre hallgató stylus is tartozik, amely különösen akkor jöhet jól, mikor az eszközt munkáskesztyűben vesszük használatba. A készülékbe GPS és GLONASS vevő is készült, támogatja a Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, NFC és Bluetooth 4.0 szabványokat, továbbá LTE-képes változatban is kapható lesz. Az eszközhöz a fizikai mellett szoftveres védelem is jár, a Samsung Knox formájában. A Tab Active neve alapján strapabíró konzumer készüléket várnánk, specifikációi és megjelenése alapján azonban inkább egy olyan eszközről van szó, amelyet terepen dolgozó mérnökök vagy sokat utazó értékesítők, ügynökök céges eszköze lehet.

Ahogy a hasonlóan masszív készülékektől elvárható, a Samsung Galaxy Tab Active vízálló, egészen pontosan IP67-es védettségi besorolást kapott, azaz teljes mértékben védett a por ellen, víz alá merítve pedig maximum 1 méter mélyen fél órát bír ki. Az erős borításnak köszönhetően a táblagépet a lépegető exkavátor létráján megcsúszva akár 1,2 méter magasból is leejthetjük anélkül, hogy baja esne. A táblagép fizikai Home, Multitasking és vissza gombokat kapott és 4.4-es Android rendszerrel érkezik, áráról vagy a megjelenés időpontjáról azonban a gyártó egyelőre nem árult el részleteket.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról