Szerző: Hlács Ferenc

2014. szeptember 1. 10:36

Végleg búcsúzik a Windows Live Messenger

A Windows Live Messenger utolsó élő ágától is elbúcsúzik a Microsoft. A világ nagy részén tavaly márciusban leállított csevegőszolgáltatás már csak Kínában volt használható, a vállalat azonban október végén ezen a területen is leállítja azt.

Végleg búcsút int az MSN vagy későbbi nevén Windows Live Messenger csevegőalkalmazásnak a Microsoft. A vállalat már tavaly januárban bejelentette, hogy 2013. március 15-én elengedi a népszerű szoftver kezét, Kínában azonban egészen idáig még életben hagyta a szolgáltatást. Október 31. után ezen a területen sem lesz tovább használható a szoftver, a Microsoft arra bátorítja a felhasználókat, hogy váltsanak helyette Skype-ra.

Az MSN Messenger csaknem 15 évig szolgált: a Microsoft 1999-ben adta ki a program első verzióját, amely aztán 2005-ben vette fel a Windows Live Messenger nevet. Eredetileg az AOL hasonló, AIM szolgáltatása elleni versenytársnak szánták, az évek során számos extra funkcióval kiegészült, az egyedi emotikonoktól egészen a közös játékig az ismerősökkel. A szoftver "nudge" vagy rezgetés funkcióját bizonyára keveseknek kell bemutatni, a népszerű app felhasználói között aligha akadt, akit ismerősei ne próbáltak volna vele legalább egy-két alkalommal az őrületbe kergetni - de hasonló hatást lehetett elérni a szinte a teljes kijelzőt betöltő animációk küldözgetésével is.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Október végétől már Kínában is mindenki kénytelen lesz Skype-ra, vagy valamilyen egyéb alternatív chatplatformra váltani, mind a mobil eszközökön, mind pedig az asztali verzió esetében. A Microsoft tavaly, a szolgáltatás Kínán kívüli leállításakor annak okai között említette, hogy az utódnak szánt Skype szélesebb hálózatot és jobb felhasználói élményt biztosít, valamint számos platformon népszerűbb és többen is használják mint a hajdani MSN-t. Az ország egyébként azért kapott nagyjából másfél éves haladékot, mert más területekkel ellentétben a szolgáltatást itt lokálisan üzemeltették.

A Microsoft emailben értesítette a kínai felhasználókat a döntésről. Akárcsak tavaly a világ többi részén, a vállalat most Kínában is igyekszik mindenki számára megkönnyíteni az átállást, ezért a Skype-ra váltóknak egy 2 dolláros kupont is ad, amelyet online hívásokra használhatnak fel.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról