Szerző: Bodnár Ádám

2000. szeptember 20. 15:38

A Red Hat a NetSilicon-nal együtt nyílt szabványokon alapuló fejlesztőeszközökön dolgozik

A Red Hat és a NetSilicon ma bejelentett együttműködésének célja a hálózat- és internet-képes eszközök fejlesztésének elősegítése különböző nyílt szabványokon alapuló hardverek és nyílt orrású szoftverek használatával. A partneri kapcsolat első terméke a NET+Lx lesz, amely egy fejlesztői környezet uClinux-ot futtató internetes eszközökhöz.

Az uClinux operációs rendszert a Red Hat portolta a NetSilicon NET+ARM processzorára. A uClinux olyan Linux-verzió, amely memóriavezérlő nélküli proceszorokon fut. Az operációs rendszer számos nyílt forrású alkalmazást támogat, köztük webszervereket, ftp- és email klienseket is, továbbá támogatja az EL/IX API-t, így a POSIX-kompatibilis alkalmazások portolása a NET+Lx szoftverre és NET+ARM hardverre könnyű feladatot jelent a fejlesztők számára.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról