Szerző: Hlács Ferenc

2014. augusztus 19. 15:18

Egyesíti Norton biztonsági szoftvereit a Symantec

Egyesíti biztonsági szoftvereit a Symantec, a vállalat eddig különálló termékei szeptember végétől Norton Security név alatt futnak majd. A megoldás Windows, OS X, Android és iOS platformokra is védelmet kínál.

Egyetlen szolgáltatássá gyúrja össze kilenc jelenleg elérhető, Norton márkanév alatt futó biztonsági szoftverét a Symantec. A nemes egyszerűséggel Norton Security névre keresztelt termék több platformon is védelmet nyújt majd a fenyegetésektől, legyen szó Windows, OS X, Android vagy iOS rendszerekről. A szoftver egyelőre bétatesztelés alatt áll, a végleges verzió előreláthatólag Észak-Amerikában lesz először kapható, szeptember 23-tól, amelyet nem sokkal később, októberben követ az európai megjelenés.

A Symantec már csaknem egy éve dolgozik termékpalettájának frissítésén, hogy a helyt tudjon állni a biztonsági szoftverek közötti egyre erősebb versenyben. Gerry Egan a vállalat termékmenedzsmentért felelős igazgatója szerint azzal, hogy az évek során az új fenyegetések megjelenésére válaszul újabb és újabb termékeket adtak ki. A klasszikus Norton Antivirus mellett megjelent az Internet Security, a 360, a Multi-Device és a Premier Edition, ezek aztán  összezavarták a vásárlókat, akik nem tudták, hogy a problémájukra melyik is jelenti a megoldást.

A biztonsági szoftver repertoárjában meglesznek a már ismert antivírus, kémprogram- és spamfigyelő funkciók, de a vállalat mindezek mellé online biztonsági mentésre is lehetőséget ad - ez utóbbi árát egyelőre hivatalosan nem közölte, noha Egan szerint valószínűleg továbbra is 10 dollárt kell majd fizetni 25 gigabájt területért, ahogy a cég korábbi termékei esetében is. A régebbi verziók felhasználóinak nem lesz kötelező azokat újabb változatra cserélni - noha a Symantec mindenkit a frissítésre bátorít. A Norton Security árát nem közölte a cég, de aligha fog jelentősen eltérni egy Norton Internet Security árától, amely jelenleg 80 dollárért kapható és 3 PC-re telepíthető.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Az egységesített Norton Security voltaképpen egy előfizetéses szolgáltatás lesz, amelyre egy adott eszközről beregisztrálva az operációs rendszernek megfelelő szoftver automatikusan letöltődik. Az hogy a szolgáltatást egyszerre hány eszközön lehet majd használni a vállalat érthető módon korlátozza, egyelőre azonban nem tudni, hogy egy fiók PC és mobil készülék védelmére lesz elegendő.

A szoftverek összevonásával párhuzamosan a Symantec néhány korábbi megállapodásnak is búcsút int, amelyek alapján egyes szoftverei előre telepítve érkeztek bizonyos készülékeken - ami érthető, hiszen a cég szeptember végével igyekszik majd mindenkit az új verzióra csábítani. A jövő hónapban megjelenő Norton Security továbbra is kapható lesz az üzletekben, noha a gyártó mindent megtesz, hogy a forgalmat, illtve a vásárlókat inkább weboldalára irányítsa, hiszen az itt megvásárolt termékek után több hasznot tud bezsebelni, mint a viszonteladók esetében.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról