Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
>> Hibrid felhőtől a konténereken át, egészen a kvantumprogramozásig - 6 klassz téma a HWSW május 21-i nagy Microsoft Azure meetupján. <<

Okostelefonra költözött a UPC kábeltelefonja

Koi Tamás, 2014. augusztus 13. 16:06
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A nagy magyarországi vezetékes távközlési szolgáltatók közül a UPC Magyarország egyedülálló megoldást kínál arra, hogy az előfizetők a vezetékes telefonszolgáltatásukon keresztül indíthassanak hívásokat - az okostelefonjuk segítségével.

Díjmentes, kiegészítő szolgáltatás keretén belül a UPC Magyarország nemrégiben lehetővé tette vezetékes telefonszolgáltatásra előfizető ügyfeleinek, hogy a szolgáltatást okostelefonjukkal is igénybe vegyék. A VoIP-alapú UPC Phone alkalmazás használatához - akárcsak más VoIP appoknál - aktív internetkapcsolatra van csupán szükség, a csatlakozást követően pedig az előfizetésben meghatározott percdíjakkal telefonálhat a felhasználó.

Mindez egyben azt is jelenti, hogy a UPC Phone-ról telefonáló előfizető nulla forintos percdíjjal hívhat nagyjából 400 ezer UPC kábeltelefonos számot, emellett egy előfizetéshez legfeljebb három készülék regisztrálható, melyek szintén ingyen hívhatják egymást. A szolgáltatást az összes UPC kábeltelefon-előfizetéssel igénybe lehet venni, köztük a hálózaton belül akár hálózaton kívül, sőt belföldi mobil irányba, netán egyes külföldi irányokba is teljes korlátlanságot biztosító UPC Nonstop tarifákkal is.

Az iOS és Android platformokra letölthető alkalmazás használata a UPC szerint pofonegyszerű, az appot a letöltést követően a MyUPC azonosító megadásával lehet igénybe venni. Az alkalmazás a telefon saját névjegyzékét használja, akárcsak a VoIP-célú appok többsége, a hangminőség pedig a szolgáltató szerint valamivel jobb, mint amit a hazánkban egyébként rendkívül népszerű Viber biztosít (az app használatához stabil 100 kbps sávszélességű kapcsolat ajánlott).

A virtuális mobilszolgáltatói piacra még idén belépni szándékozó szolgáltató a UPC Phone-nal tekintélyes méretű kavicsot dobott a vezetékes távközlési piac állóvízébe, a nagyok közül - jól felfogott üzleti érdekeinek megfelelően - eddig egyik cég sem ragadtatta magát arra, hogy vezetékes telefonszolgáltatását ily módon megnyissa. A UPC Phone kisebbfajta hadüzenet a mobilszolgáltatóknak is, melyek az alkalmazás használatát alighanem tiltani, illetve szűrni fogják a mobilentes hálózatukon - ahogy ezt teszik más VoIP-alkalmazások esetében.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
6 klassz téma, 6 jó előadó a HWSW május 21-i nagy Microsoft Azure meetupján.