Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Telefon nélkül is online a Timex új órája

Bodnár Ádám, 2014. augusztus 06. 11:08
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

GPS-vevőt és 3G-modemet is tartalmazó sportórát dob piacra az Egyesült Államokban a Timex. A vállalat szerint a sportolóknak így végre nem kell egy okostelefont is magukkal vinniük ahhoz, hogy edzésük adatait feltöltsék.

A ma kapható okosórák - legyenek azok akár a Samsung, a Pebble, a Sony vagy más cég termékei - közös jellemzője, hogy az okostelefon kiegészítő képernyőjeként működnek, az információkat a telefonról kapják és a telefont használják online kommunikációra is. Ezen változtat a Timex, amelynek legújabb sportórája telefon nélkül képes online kapcsolatra.

A frissen bemutatott és már előrendelhető Ironman One GPS+ órát elsősorban sportolóknak szánták, ez méretén és kialakításán is látszik, na meg a funkcióin is. A készülék beépített GPS-vevővel rendelkezik a megtett távolság és sebesség rögzítéséhez, és kiegészíthető pulzusmérő pánttal is. Az óra érdekessége, hogy beépített 3G-modemet tartalmaz, amely segítségével közvetlen internetes kapcsolatra képes, így a sportolóknak nem szükséges egy okostelefont is magukkal vinniük ahhoz, hogy eredményeiket feltöltsék vagy összehasonlítsák másokéval, esetleg az edzésterveket töltsék fel vagy le. Ismerősök vagy edzők üzenhetnek is az órán keresztül.

Az Ironman One GPS+ ára elég borsos, 400 dollárba kerül - a cég GPS-t is tartalmazó sportórái közül a legolcsóbbak már 80 dollár körüli áron megvehetők, de a legjobban felszereltek is megállnak 200 dollárnál, vagyis az újdonságért alaposan zsebbe kell nyúlni. Cserébe a telefon ára tartalmazza a használathoz szükséges adat-előfizetést az AT&T hálózatán egy évig.

Az óra képességeit egy sportoló biztosan nagyra értékeli majd, egyébként meglehetősen "butácska". Csak néhány sportos alkalmazással és egy zenelejátszóval szerelték fel, külső fejlesztők nem írhatnak rá további appokat, így a funkcionalitását sem lehet bővíteni. És az óra ugyan tartalmaz 3G-modemet, de telefonálni nem lehet vele - segélyhívó szerencsére van benne, ha baleset történne. Az Ironman One GPS+ fekete és zöld színben lesz megvásárolható.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.