Szerző: Bodnár Ádám

2014. augusztus 6. 08:56

Csak kis frissítést kap augusztusban a Windows 8.1

Augusztusban csak egy jelentéktelen frissítést kap a Windows 8.1 és a Windows Server 2012 R2 a Microsoft által tegnap nyilvánosságra hozott információk szerint.

Nem lesz Windows 8.1 Update 2, hangsúlyozza tegnap kelt blogbejegyzésében a Microsoft. A cég asztali és szerveres operációs rendszere kap néhány funkcionális frissítést augusztusban, azonban ezek távolról sem akkora méretűek vagy horderejűek mint az áprilisban közzétett csomag.

Start menü? Majd a Windows Thresholdban!

A blogbejegyzés szerint a mostani frissítés során olyan képességeket kap meg a Windows 8.1 mint a "precíziós toouchpad fejlesztések", amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára a gépükben található tapipad működésének finomhangolását, beállítható lesz például, hogy a tapipad egy egér csatlakoztatásakor is aktív maradjon és használható legyen például jobbklikkelésre, duplaklikkre vagy képelemek mozgatására ("drag"). Az augusztusi frissítéssel a Windows 8.1 Miracast-vevővé is válik, így a vezeték nélküli átviteli technológiát használó eszközökről (pl. telefonokról) a PC-re is lehet majd médiatartalmat sugározni. Emellett a SharePoint Online elérését is egyszerűsíti a Microsoft a Windows 8.1 alól.

Start menü, az nem lesz

A vállalat ezzel hivatalosan is pontot tett azoknak a találgatásoknak a végére, amelyek szerint a nyár végi frissítéssel visszatérne az operációs rendszerbe a sokak által hiányolt Start menü, vagy ablakban is futtathatók lennének a modern alkalmazások. Ezeket a képességeket minden bizonnyal csak a Windows következő "főverziója", a Threshold kapja majd meg, amelynek érkezésére 2015 elején lehet számítani. A Thresholdról valószínűleg sok részletet hoz nyilvánosságra a vállalat az őszi TechEd konferencián, talán erre a szakmai rendezvényre időzíti a Microsoft a nyilvános előzetes kiadását is.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Nem csak a Windows 8.1, hanem a Windows Server 2012 R2 is kap frissítéseket augusztusban, a cég szerint azonban ezek csak olyan "bug-fixek, amelyek javítják az infrastruktúra teljesítményét". Rendszerüzemeltetők számára mindenképp fontos információ, hogy az operációs rendszer API-jait ez a változás semmilyen szinten nem érinti, így nem lesz szükség alkalmazások újratesztelésére és validálására, a Microsoft ígérete szerint ami eddig működött a 2012 R2-n, az a frissítés után is működni fog.

Windows Update-ről és WSUS-ról települ

Az augusztusi frissítés a szokásos csatornákon jut el a felhasználókhoz, ami a lakossági ügyfelek esetén a Windows Update-et jelenti, ha valaki bekapcsolta az automatikus frissítéseket a PC-jén, az augusztusi "patch kedd" biztonsági hibajavításai után kapja meg az fent részletezett új képességeket, amelyeket a Microsoft "augusztusi frissítéseknek" nevez (türelmetlenek augusztus 12. után kézzel is telepíthetik). A vállalati ügyfelekhez a Windows Server Update Services (WSUS) szolgáltatáson keresztül jutnak el a frissítések, céges környezetben a rendszergazdák természetesen blokkolhatják vagy késleltethetik ezek települését a tesztek lezárásáig.

A Windows 8.1 és a Windows Server 2012 R2 frissítéseiről augusztus 12-én, tehát a megjelenés napján tesz közzé további részleteket majd a Microsoft.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról