Szerző: Gálffy Csaba

2014. július 15. 15:02

Nem adja fel a belépő kategóriát a Microsoft

Akár 99 dolláros eszközökön is láthatunk Windowst a jövőben - ígéri a Microsoft. A cég nem ad fel piacot, és hajlandó gyökeresen átalakulni a PC-vel szomszédos területek meghódítása érdekében.

Nem fog lemondani a belépő szintű számítógépekről a Microsoft - hangsúlyozta Kevin Turner, a Microsoft operatív igazgatója a cég éves globális partnerkonferenciáján, a Worldwide Partnere Conference-en tegnap. Ennek megfelelően az év végén totális offenzívába kezd a Chromebookok ellen, partnereivel közösen olyan, kifejezetten alacsony bekerülési költségre optimalizált gépeket dob piacra, amelyek egyértelműen a Chromebookok előretörését hivatottak megakadályozni.

A Microsoft két ilyen notebookról beszélt részletesebben, ezeket az Acer és a Toshiba szállítja. Az Acer Aspire ES1 már a piacon van, 15,6 hüvelykes kijelzőt párosít 2,16 GHz-es Intel Celeron processzorral, 4 gigabájt RAM-mal és 500 gigabájtos merevlemezzel, 250 dolláros (nettó) listaáron. Ez árban és specifikációban is a Chromebookok szintje, sőt, azoknál némileg olcsóbb is. Szintén egyértelműen a Chromebookok ellen indul a Toshiba egyelőre névtelen, 11,6 hüvelykes, 1 kilós gépe, erről egyelőre csak annyit tudni, hogy 32 gigabájtos SSD-vel érkezik, szintén 250 dolláros listaáron.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Az offenzíva második lépcsőjét a HP néhány készülő modelljével illusztrálta a Microsoft, a "Stream" kódnéven fejlesztett gépek egészen alacsony áron lesznek kaphatóak. A Stream notebook 200 dollárba fog kerülni és a fenti modellekhez hasonlóan Windowst futtat, erről azonban semmilyen specifikáció nem hangzott el. Talán még ennél is érdekesebb, hogy a HP (szintén a "Stream" kódnév alatt) 7 és 8 hüvelykes PC-ket tervez piacra dobni év végéig, mindössze 99 dolláros nettó áron, szintén Windows operációs rendszerrel.

Üdv az új világban

"Részt fogunk venni a belépő szint[ért folytatott harcban]. Nagyon jó ajánlatunk van a Chromebookok ellen, nem adjuk fel a piacot senkinek" - mondta Turner a konferencián. A vállalat (és Turner) ugyanakkor elismeri, hogy hatalmasat változott a piac az elmúlt években. "Túl vagyunk az 'attach and license' [termékkapcsolás-licencelés] világon, amelyben 90 százalékos részesedésünk volt a PC-piacon. A világ átalakult és fejlődött, és immár a teljes eszközparkon kell magunkat mérnünk. Az új világban 14 százalékos részesedésünk van és ez új, kihívókra jellemző gondolkodásmódot igényel."

Turner és a Microsoft igyekszik az alacsony részesedést pozitívumként beállítani: a piac nagy része meghódításra vár, a növekedési potenciál óriási a PC-vel határos területeken. Nadella múlt heti memója és a partneri konferencián elhangzottak szerint a cég a jövőben mindent elkövet azért, hogy ezeket a piacokat megszerezze, ennek érdekében átalakulás vár a cégre, a vállalati kultúrától a fejlesztési folyamatokig változni fog a Microsoft minden eleme - ígéri az új elnök-vezérigazgató.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.