Szerző: Bodnár Ádám

2014. július 08. 08:18:00

Ingyenes, alapszintű SAP-képzés a neten

Online, videós SAP-képzést indít a szoftvercég magyar leánya a NetAcademia Oktatóközponttal közösen. A tanfolyam különlegessége, hogy a feladatokat egy éles SAP rendszerben hajthatják végre a hallgatók.

Közösen indít magyar nyelvű, online SAP-felhasználói képzést a német szoftvergyártó hazai leányvállalata és a NetAcademika Oktatóközpont. A tanfolyamokat olyanoknak szánják elsősorban, akik még nem dolgoztak az SAP rendszerével, de elhelyezkedésükhöz vagy munkahelyi előmenetelükhöz fontosnak tartják a megismerését.

A NetAcademia Oktatóközpont által létrehozott platformon futó SAPsuli képzés egy több éve külföldön sikeresen működő metodikát kíván követni, immár online módon. Egy osztrák SAP-partner, a biz:Consult dolgozta ki a tananyagot, az SAP hazai leányvállalata által támogatott, videóalapú oktatásokat pedig gyakorlati feladatsorok egészítik ki, melyet a felületről közvetlenül elérhető, éles SAP rendszerben lehet elvégezni.

„Az SAP ökoszisztéma növekedésével párhuzamosan nő a felhasználók száma. Ezért is szolgál örömünkre, hogy a hazai informatikai tréningpiac egyik legnagyobb szereplője beszáll az SAP oktatásba. Célunk, hogy az itt végzettek a további, mélyebb tudást a vállalatuknál, vagy az SAP Oktatási Központjában szerezzék meg”- mondta el Korompay Zoltán, a szoftvergyártó hazai oktatási menedzsere. „Az elkészült rendszer különlegessége, hogy megszüntet minden kötöttséget az oktatásban. Senkire és semmire nem kell várni. Bárki, bárhonnan a világból tetszőleges időpontban bejelentkezhet, és valós SAP rendszerben dolgozva gyakorlatorientált képzésen vehet részt”- tette hozzá Fóti Marcell, a NetAcademia Oktatóközpont vezetője.

ONLINE Scrum és gépi tanulás meetupjaink indulnak! Jelentkezik az ingyenes HWSW free!, immár online formátumban.

Jelenleg egy bevezető, alapszintű tudást adó kurzus érhető el, még ingyenesen. Ez olyan témákat dolgoz fel mint a be- és kijelentkezés egy SAP rendszerbe,  a kezdőképernyő felépítése, a menük és a bennük történő navigáció, a tranzakciókkal kapcsolatos alapvető ismeretek, a favoritok (egyedi, testre szabott menük) létrehozása, illetve a különféle képernyők és beállítások.

A pénzügyi és anyaggazdálkodási modulok tanfolyamaira már előjelentkezést vesznek fel, ezeknek a tananyagoknak a hazai lokalizációja pedig már zajlik - az előjelentkezések alapján dől el, melyik lesz hamarabb elérhető. Ezek a képzések nettó 24 ezer forintba kerülnek és a piaci sikerük esetén további modulok (kontrolling, értékesítés) tananyaga is megjelenik a jövőben. Az előre felvett videós anyagok mellett magyar nyelvű kézikönyv is elérhető lesz, az oktatót pedig bármikor bombázhatják kérdésekkel a hallgatók.

a címlapról