:

Szerző: Bodnár Ádám

2014. július 7. 13:18

Magyarországon is kaphatók az Emerson egyfázisú UPS-ei

Magyarországon is megkezdődött az Emerson Network Power egyfázisú szünetmentes tápegységeinek a forgalmazása, a termékek útját kizárólagos disztribútorként az Apcom egyengeti.

Az Apcom megkezdte az Emerson Network Power egyfázisú szünetmentes tápegységeinek forgalmazását a román, cseh, szlovák és a magyar piacon is. Ezzel hazánkban is hozzáférhetővé váltak a Liebert márkájú off-line, on-line és line-interactive szünetmentes tápegységek. „ Az Emerson nyújtotta szünetmentes megoldások kiváló ár/teljesítmény mutatókkal bírnak, amelyek nemcsak a kis- és középvállalati szegmens számára meghatározóak, hanem a lakossági felhasználók számára is” – mondta Szeidl Tibor, az Apcom Hungary ügyvezető igazgatója.

Az Apcom kínálatában a Liebert márkájú UPS-ek kerülnek be. A Liebert vállalatot 1946-ban alapította még Capitol Refrigerator néven Ralph Liebert, a cég 1965-ben vette fel az alapítója nevét és ugyanebben az évben dobta piacra a világ első hűtőberendezését kifejezetten számítógépes központok számára. A cég 1977-ben alapította meg az áramellátási megoldásokra szakosodott üzletét (Conditioned Power Corporation), amely 1983-ban olvasztotta magába a Programmed Power Corporationt, ezzel belépve a szünetmentes áramforrások területére is. A Liebertet végül 1987-ben vásárolta fel az Emerson.

Az Apcom kínálatába bekerülő Liebert UPS-ek közül a PSP család kimondottan PC-k áramellátására ajánlott, 500-650 VA kivitelben érhető el, ezzel hozzávetőleg 10 perces áthidalási időt biztosít, vagyis áramkimaradás esetén a felhasználónak ennyi idő áll rendelkezésére, hogy az épp megnyitott dokumentumokat elmentse. Ennél egy kategóriával nagyobb, de még mindig desktop gépekhez és munkaállomásokhoz ajánlott a Liebert PSA család, amelyek legnagyobbika 1500 VA-s. Már szerverekhez is használható a Liebert PSI, a rackbe szerelhető UPS-sorozat csúcsmodellje 3000 VA-s.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A következő fokozatot és méretet a palettán a Liebert GTX3 jelenti, amely egy 0,9-es teljesítménytényezővel rendelkező egyfázisú UPS, a család legnagyobb modellje 10 kVA-s, majd a moduláris APS termékcsalád következik a sorban, amely 5-20 kVA-s kivitelben érhető el, egyfázisú, online, kettős konverziós, hatékonysága pedig 92 százalékos.

A magyarországi egyfázisú szünetmentes tápegységek piaca szakértői becslések szerint az idén meghaladja a 3,5 millió eurót. A piac felhasználóinak körét szinte teljes egészében a kis- és középvállalati szektor teszi ki. Piaci szereplők várakozásai szerint a közép- és kelet-európai régióban – beleértve a hazai piacot is – mintegy 10 százalékos piaci növekedés várható az egyfázisú UPS-megoldások területén.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 00:05

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.