Szerző: Bodnár Ádám

2014. június 20. 13:34

Nyilvános az Office 365 termékterv

Publikus Office 365 roadmapet publikált és tart karban a Microsoft, hogy a felhasználók időben értesülhessenek a várható változásokról, fejlesztésekről. A cég emellett lehetővé teszi az érdeklődőknek, hogy az általános megjelenés előtt kipróbálják az új funkciókat.

A felhős szoftverszolgáltatások egyik előnye, hogy a felhasználók folyamatosan a legfrissebb verzión vannak és ehhez nem kell külön frissíteniük az alkalmazásokat. A szoftverszolgáltatóknak ez lehetőséget ad arra, hogy sűrűn frissítsék az alkalmazásokat, nem kell attól tartaniuk, hogy az ügyfeleknél hosszas procedúra a frissítések terítése. Sok szoftverszolgáltatás azonban nem rendelkezik nyilvános roadmappel, így a felhasználók gyakran csak onnan értesülnek egy frissítésről vagy új funkcióról, hogy az elérhetővé vált számukra.

Nyilvános a roadmap

Üzleti környezetben fontos a használt technológia kiszámíthatósága, erre az igényre reagálva a Microsoft egy weboldalon nyilvánosságra hozta az Office 365 Enterprise fejlesztési ütemtervét, amelyet mostantól folyamatosan frissít. Az Office 365-öt használó vállalatok így előre fel tudnak készülni arra, milyen újdonságok és változtatások várhatók a szoftverszolgáltatásban, azok nem érik őket váratlanul. A felületen a publikált, az éppen terítés alatt levő, a fejlesztés alatt álló, valamint a törölt képességeket is nyomon lehet követni.

"Az üzleti Office 365 nyilvános roadmapről megismerhetők az érkező újdonságok még mielőtt a szolgáltatás megváltozna" - olvasható a Microsoft által publikált blogbejegyzésben. "Néhány hónapra előre lehet benne látni az új képességeket, frissítéseket és a nagyobb update-eket. Egyes esetben még ennél előbb is kommunikálunk, például amikor bejelentettük a hosszú távú befektetést az "Oslo" kódnevű szolgáltatásba és az Office Graph-ba. Láthatóvá tesszük a tervezett frissítéseke, amelyek fejlesztés alatt vannak, amelyeket épp bevezetünk, és azokat is, amiket már kiadtunk és mindenki számára elérhetők. A nyilvános roadmap lesz a legjobb forrása a termékfejlesztésnek."

Az első fecskék

A publikus termékterv mellett egy további újdonságot is bevezetett a Microsoft, ez pedig a "First Release". Az erre feliratkozó ügyfelek még a nyilvános terítés előtt megismerkedhetnek az Office 365 (SharePoint Online, Exchange Online) új képességeivel. Ha valaki jelentkezik erre a szolgáltatásra, minimum két héttel a nyilvános premier előtt már kipróbálhatja a friss funkciókat.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Alapesetben minden Office 365-felhasználó a standard frissítési cikluson van, a First Release-re külön kell jelentkezni azoknak, akik korán szeretnének tesztelni egy-egy képességet. Az Office 365 adminisztrátorok a felügyeleti portálon tudják a felhasználókat "beiratni" erre a korai előzetesre. A First Release révén a nagyobb szervezeteknél akár egy kis csapat is jelentkezhet a korai frissítésekre és már az általános bevezetés előtt tapasztalatokat szerezhet egy-egy újdonsággal kapcsolatban - így mire a kollégáknál is elérhető az újdonság, lesz kitől kérdezni.

Fontos tudni, hogy a First Release-t nem lehet felhasználónként bekapcsolni, csak "tenant" szinten, vagyis a kísérletező kedvű Office 365-használó szervezeteknek érdemes erre a célra létrehoznia egy külön tenantot. Egy frissítés érkezéséről az Office 365 adminisztrációs felületén, a "message centerben" lehet majd tudomást szerezni.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról