Szerző: Bodnár Ádám

2014. június 20. 12:29

Ingyenes nyári iskola kezdő webfejlesztőknek

Ingyenes tanfolyamot tart a nyáron a webfejlesztők számára a Microsoft. A vállalat egynapos rövid előadássorozata elsősorban a kezdőknek segít.

Ingyenes webfejlesztői tanfolyamot indít a Microsoft a nyáron, leginkább diákoknak, akik ráérnek június végén egy egész napot a Lurdy-ház mozijában tölteni és végighallgatni az előadásokat.

A Training 360 oktatóközpont szakemberei által tartott előadásokon a hallgatók megismerkedhetnek a Visual Studio 2013-mal és az ASP .NET webes keretrendszerrel, beletanulnak abba, hogyan építsenek webalkalmazásokat ASP .NET környezetben, majd a webes frontendek fejlesztéséről lesz szó, és arról, hogyan lehet ezeket a legjobban mobil eszközökre optimalizálni. A délutáni előadásokon a webes és mobil API-k kerülnek terítékre, valamint bemutatkozik a SignalR nevű, WebSocketsen alapuló könyvtár, amellyel a szerver "valós időben" tud a klienseknek kódot küldeni.

A tanfolyamon a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Cserébe az eseményen ellátást nem biztosítanak, a hallgatók a Lurdy-ház éttermeiben és üzleteiben csillapíthatják éhségüket és szomjukat. Az oktatást Mező Imre tartja, aki 2000 óta tanít programozást, kezdetben elsősorban webfejlesztést és SQL programozást, majd a megjelenése óta a .NET fejlesztést. Imre több helyen dolgozott már .NET-fejlesztőként.

Hogyan lehet növelni a fejlesztés hatékonyságát? (x)

Gyere el az Alerant webinárjára és nézd meg, hogyan lehet gyakran módosítani az alkalmazásokat, majd biztonságosan élesbe állni.

Hogyan lehet növelni a fejlesztés hatékonyságát? (x) Gyere el az Alerant webinárjára és nézd meg, hogyan lehet gyakran módosítani az alkalmazásokat, majd biztonságosan élesbe állni.

Az Azure WebCamp fantázianevű képzésre olyanokat vár a Microsoft, akik alapszinten már belekóstoltak a webfejlesztésbe, rendelkeznek némi HTML programozási ismerettel, de szeretnék tudásukat tovább mélyíteni, a statikus weblapjukat dinamikussá tenni, illetve akik tanácsokat várnak a weboldaluk üzemeltetésével kapcsolatban. Aki szeretné az elhangzottakat azon nyomban kipróbálni, vigyen magával notebookot - internetelérés biztosított és pár asztal is lesz azoknak, akik hosszabban le szeretnének ülni a gépük elé.

A rendezvényről további információ és a regisztráció a DevPortalon érhető el.

a címlapról