:

Szerző: Bodnár Ádám

2014. június 20. 12:29

Ingyenes nyári iskola kezdő webfejlesztőknek

Ingyenes tanfolyamot tart a nyáron a webfejlesztők számára a Microsoft. A vállalat egynapos rövid előadássorozata elsősorban a kezdőknek segít.

Ingyenes webfejlesztői tanfolyamot indít a Microsoft a nyáron, leginkább diákoknak, akik ráérnek június végén egy egész napot a Lurdy-ház mozijában tölteni és végighallgatni az előadásokat.

A Training 360 oktatóközpont szakemberei által tartott előadásokon a hallgatók megismerkedhetnek a Visual Studio 2013-mal és az ASP .NET webes keretrendszerrel, beletanulnak abba, hogyan építsenek webalkalmazásokat ASP .NET környezetben, majd a webes frontendek fejlesztéséről lesz szó, és arról, hogyan lehet ezeket a legjobban mobil eszközökre optimalizálni. A délutáni előadásokon a webes és mobil API-k kerülnek terítékre, valamint bemutatkozik a SignalR nevű, WebSocketsen alapuló könyvtár, amellyel a szerver "valós időben" tud a klienseknek kódot küldeni.

A tanfolyamon a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Cserébe az eseményen ellátást nem biztosítanak, a hallgatók a Lurdy-ház éttermeiben és üzleteiben csillapíthatják éhségüket és szomjukat. Az oktatást Mező Imre tartja, aki 2000 óta tanít programozást, kezdetben elsősorban webfejlesztést és SQL programozást, majd a megjelenése óta a .NET fejlesztést. Imre több helyen dolgozott már .NET-fejlesztőként.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Az Azure WebCamp fantázianevű képzésre olyanokat vár a Microsoft, akik alapszinten már belekóstoltak a webfejlesztésbe, rendelkeznek némi HTML programozási ismerettel, de szeretnék tudásukat tovább mélyíteni, a statikus weblapjukat dinamikussá tenni, illetve akik tanácsokat várnak a weboldaluk üzemeltetésével kapcsolatban. Aki szeretné az elhangzottakat azon nyomban kipróbálni, vigyen magával notebookot - internetelérés biztosított és pár asztal is lesz azoknak, akik hosszabban le szeretnének ülni a gépük elé.

A rendezvényről további információ és a regisztráció a DevPortalon érhető el.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 1. 23:58

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.