Szerző: Gálffy Csaba

2014. június 17. 12:30

Google I/O - Budapesten is!

Közös stream-nézésre, illetve fejlesztői találkozóra invitálja a BME a hazai androidos (és egyéb Google-közeli) technológiákat használó fejlesztőket jövő szerdán és csütörtökön.

Idén is a BME AUT (Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék) szervezi a Google éves nagy fejlesztői rendezvényének hazai kiterkesztését - ez a Google I/O Extended Budapest. A keresőóriás által hivatalosan támogatott rendezvényen látható lesz a San Franciscó-i konferencia videostreamje, de a látogatók a BME AUT mobilos csoportjának szakmai előadásait is meghallgathatják, de rajtuk kívül a hazai fejlesztői szcénából is lesznek vendégelőadók.

A Google fejlesztői konferenciáját világszerte elképesztő érdeklődés kíséri, a rendezvényre szóló belépőket a cég kénytelen sorsolással értékesíteni, mivel a jegyek (first come first served alapon) percek alatt elkeltek volna. A hazai fejlesztőknek azonban most lesz lehetőségük valós időben követni a konferencia változatos előadásait (nem csak a keynote-ot), és mintegy mellékesként találkozni a hazai kollégákkal is.

Google I/O 2014

A Google legnagyobb éves fejlesztői eseményén valódi tüzijáték várható. A tavalyi konferencián új Android-verziót nem jelentett be a cég, de ez nem akadályozta meg a Google-t abban, hogy az Androidot alapvetően átalakítsa. A Google I/O-n jelentette be ugyanis a vállalat, hogy az API-k jelentős részét egy új, a rendszertől függetlenül frissíthető új keretrendszerbe, a Play Services-be szervezi ki. Ide került a lokációs API-tól kezdve a Google-féle játék-framework-ig (Play Games).

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Idén várhatóan az Android Wear kapja majd a konferencián az egyik főszerepet, az Android-alapú okosórák platformját a Google idén kívánja berobbantani, ehhez pedig ideje felkelteni a fejlesztők érdeklődését is. Várakozásaink szerint újra nagy frissítést kap a Google saját fejlesztésű Android Studio integrált fejlesztői környezete is, amely végre tudásban és integrált funkciókban az Xcode és a Visual Studio nyomába eredhet.

A webfejlesztők számára szintén lesznek újdonságok, a cég hagyományosan itt mutatja be a Chrome fejlesztésében követett új trendeket-irányokat, ez pedig már Magyarországon is a legnépszerűbb böngészőnek számít. Emellett persze a Google webes szolgáltatásai, és az azokhoz kötődő API-k is kapnak újdonságokat - összevetve tehát több nagy és még több apróbb, de fontos bejelentés várható jövő héten.

Nézzük együtt!

Az eseményen való részvétel ingyenes, azonban regisztrációhoz között. Ezt a hivatalos Google+ oldalon lehet megtenni. A helyszín egyébként a BME Q épülete (Budapest, Magyar tudósok körútja 2.) Az esemény várható programja és a tematika a Google I/O oldalán érhető el.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról