Szerző: Bodnár Ádám

2014. május 23. 11:26

Ingyen mehetnek az OpenStack-konferenciára a HWSW olvasói

Hétfőn tartják Budapesten az OpenStack CEE Dayt, a nyílt forrású cloudplatform köré szerveződő közösség regionális dzsemboriját, amelyre a HWSW olvasói ingyen mehetnek be.

Egyre nagyobb lendületre tesz szert a NASA és a RackSpace által gründolt nyílt forrású cloudplatform, az OpenStack. A szoftverrendszer ma már része a legtöbb Linux-disztribúciónak, a HP és IBM felhős portfóliójának ez az alapja, sőt, a Solarisba is bekerült. Az OpenStack fejlődését és terjedését támogató cégek listája pedig folyamatosan bővül, ráadásul nem is kis nevekkel: IBM, HP, Oracle, Intel, Cisco, Dell, EMC, NetApp, VMware, Yahoo!, hogy csak néhány ismertebbet említsünk közülük.

A szoftver köré szerveződő közösség nemrég tartotta nagyszabású éves konferenciáját az Egyesült Államokban, most pedig helyi rendezvényeken próbálják a lehető legtöbb információt átadni az érdeklődőknek. A budapesti OpenStack CEE Dayt 2014. május 26-án, hétőn rendezik meg az Uránia moziban, a programok reggel 9-től délután 5-ig tartanak. A konferencián népes nemzetközi előadói csapat gyűlt össze olyan cégektől mint a Red Hat, az Ericsson, a HP, a Yahoo!, a repülőjegy-foglalási rendszeréről ismert Amadeus és az IBM.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra?

Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra? Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

A látogatók számára összesen 13 előadáson és 4 laborgyakorlaton akarják átadni a konferencia szervezői az OpenStackkel kapcsolatos legfrissebb információkat, legyen szó akár telepítésről, használatról, üzemeltetésről, mély architekturális kérdésekről, de nyílt forrású projekt révén szóba kerül az is, hogyan lehet az OpenStack fejlesztésébe bekapcsolódni, a kódhoz hozzájárulni. A rendezvényre ezért cloudok iránt érdeklődő üzemeltetők mellett fejlesztőket is várnak.

Az OpenStack CEE Day részletes programja ezen a weboldalon tekinthető meg, ahol még lehet regisztrálni a szabadon maradt helyek erejéig. A HWSW olvasói számára a részvétel ingyenes, ehhez a HWSWFREE kuponkódot kell megadniuk a regisztráció során.

Érdekel az OpenStack, kíváncsi vagy a nyílt forrású cloudplatform használatára, üzemeltetési kérdéseire, demókra? Az OpenStack CEE Day mellett ajánljuk figyelmedbe a HWSW App!system konferenciát is, ahol szerverek, tárolók, hálózati eszközök, operációs rendszerek és felügyeleti megoldások lesznek a középpontban. 23 előadás, több mint 800 percnyi szakmai tartalom mérnöktől mérnöknek. Részletes program és jelentkezés itt.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról