Szerző: Dojcsák Dániel

2014. április 18. 12:45

Startup-fesztivál a nyolckerben

2014 különleges év lesz a Magyar Innovációs TechShow életében, az eddig is nyüzsgő esemény idén társrendezvényekkel egészül ki, május 30-án nem csak az elmúlt időszak kiemelkedő technológiai sikerei mutatkoznak be, hanem itt tartja a Central European Startup Awards a díjkiosztó gáláját, illetve párhuzamosan ugyanekkor lesz a pénzügyi technológiai irányt képvéselő Fintech&Sales Demo Day és a Magyar Projektmenedzsment Szövetség 21. Körkapcsolás konferenciája is.

A Magyar Innovációs TechShow (HITS) május 2-ig várja a pályázati jelentkezéseket a potenciális kiállítóktól. A nyílt pályázaton elsősorban olyan hazai vállalkozások vagy több vállalkozás szövetségéből létrejövő, infokommunikációs technológiákra épülő projektek jelentkezését várják, amelyek fejlesztése az elmúlt három éven belül történt.

A korábbi években a színpadon állt többek közt a Mixgar termékkel azóta számos díjat besöprő Digital Natives, a legnagyobb tévégyártókra azóta már előtelepített szoftvert készítő Fuso, vagy éppen a nagyvállalati ügyfeleket kiszolgáló TCT Hungary a Callmix nevű okos-ügyfélszolgálati megoldással. A tavalyi versenyt a Canecom ShopDash megoldása és az Intellisense Cubilog koncepciója nyerte. A TechShow pályázatait idén is egy független zsűri bírálja el és választja ki a legjobbnak ítélt 15 jelentkezőt. Ők május 30-án, egységes dizájnú standokon, illetve a rendezvény nagyszínpadán egy rövid prezentációban mutathatják be projektjeiket.

Mindenki válasszon versenyt!

A Mobilitás- és Multimédia Klaszter TechShow-ja főként a piacérett megoldásokat tudja reflektorfénybe állítani, viszont az idei dzsembori lehetőséget ad a még a problémát definiáló vagy a megoldásukat formáló startupoknak is a versengésre a Central European Startup Awards-on, ha valaki pedig az IND Group nyomdokaiba szeretne lépni, akkor a Fintech&Sales Demo Day-re nevezzen be. Ezek határideje nevezési határideje a TechShow-hoz hasonlóan május 2.

A május 30-i többszörös rendezvénnyel teljesedik ki egy hosszabb sorozat, a Startup Tavasz, aminek elsődleges célja, hogy Budapestet, mint technológiai és startupközpontot pozicionálja a közép-európai régióban. A négy különböző rendezvénynek egyaránt a nyolcadik kerületben található Grund ad otthont. “Nem véletlen, hogy az eseményeink helyszínéül Budapest nemrég még rossz hírű környékének számító, az elmúlt időkben azonban feltartóztathatatlanul magára találó negyedének egyik új kult-helyét, a Grundot választottuk" -mondta Málnay Barnabás, a HITS főszervezője elmondta.

"Ezzel amellett tettük le a garast, hogy Londonhoz hasonlóan Budapesten is az egyik legszegényebb negyedből fog kinőni a legpezsgőbb startupközpont. Erre utaló jelként értelmezzük, hogy amiként az angol fővárosban a korábban a nyomor és bűnözés, ma pedig a startup zsongás szinonimájaként ismert East London szívében nyitotta meg két évvel ezelőtt tech központját és közösségi terét a Google, Budapesten az amerikai cég a Grundot választotta ugyanerre a célra. Május 30-án eseményeink mellett egyébként a Google saját smart tech kiállítását is megtekinthetik majd a látogatók” - tette hozzá Málnay.

Hány adag sültkrumplit bír el 25 Kubernetes klaszter? (x)

Globálisan napi akár 2,5 millió rendeléssel is megbirkóznak az RDI Hungary által fejlesztett háttérrendszerek és mobilalkalmazások.

Hány adag sültkrumplit bír el 25 Kubernetes klaszter? (x) Globálisan napi akár 2,5 millió rendeléssel is megbirkóznak az RDI Hungary által fejlesztett háttérrendszerek és mobilalkalmazások.

Ha valaki nem bír magával májusig, annak sem kell csüggednie, április 29-én a Singularity University harmadik alkalommal meghirdetett Global Impact Competition versenyének regionális döntőjét tartja a Design Terminál társszervezésében. A közép-kelet és délkelet-európai mezőnybe olyan projektek jutottak be, melyek a technológia révén három éven belüli pozitív hatással lehetnek a régióban milliónyi ember életére, hétköznapjaira. Április 29-én a legjobb 6 nevező mutatja be projektjeit a Singularity University oktatóiból és a régió meghatározó vállalatainak vezetőiből verbuvált zsűri előtt.

A döntősök közül ketten nyernek ösztöndíjat a NASA Research Parkba, hogy részt vegyenek a Singularity University exkluzív képzésén, a nyári Graduate Studies Programban. A Global Impact Competition egyébként rövid időn belül már a második jelentős technológiai fórum, amit a magyar fővárosba hoz a szervezet. 2013 novemberében a Singularity University Budapesten tartotta 800 fős globális konferenciáját a Singularity Summit Europe-ot is.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról