Szerző: Hlács Ferenc

2014. április 9. 09:22

KitKatet futtat a Samsung új belépő szintű telefonja

Új telefont jelentett be a Samsung, amelyet a legfrissebb, 4.4.2-es Androiddal szerelt fel. A Galaxy Ace Style névre hallgató készülék még ebben a hónapban elérhető lesz, az azonban kétséges, hogy fel tudja-e venni a versenyt a Moto G-hez hasonló riválisokkal.

Belépőkategóriás okostelefonnal gyarapította termékpalettáját a Samsung. A Galaxy Ace Style azon kevés androidos telefonok közé tartozik, amelyek nemcsak aránylag olcsók, de a rendszer legújabb, 4.4.2-es verziójával érkeznek. A készülék még a belépő szinthez mérten is szerény hardvert kapott: egyelőre ismeretlen gyártmányú kétmagos processzora 1,2 gigahertzen ketyeg, ami mellé 512 megabájt RAM került. A négyhüvelykes, WVGA TFT kijelző mai mércével szinte aprónak számít, és a belső tárhely méretét sem vitték túlzásba, 4 gigabájt mindössze, amit microSD-kártyával akár 64 gigabájttal is lehetőség van bővíteni.

A telefon előlapi és hátoldali kamerát is kapott, előbbi VGA, utóbbi pedig 5 megapixel felbontású. Csatlakozni az eszközhöz Bluetooth 4.0 mellett NFC segítségével is lehet, a kis méret mellett pedig csak egy 1500 mAh kapacitású akkumulátor fért bele, noha nem is feltétlenül van szükség nagyobbra, hiszen a négyhüvelykes kijelző fogyasztása valószínűleg nem túl nagy. A Galaxy Ace Style fedélzetén található KitKat Android természetesen a Samsung saját, TouchWiz Essence UI felhasználói felületével érkezik.

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x)

A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x) A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

A vállalat új belépőkategóriás készüléke várhatóan még a következő hetekben világszerte a boltokba kerül, fehér és sötétszürke színekben. A Samsung árat egyelőre nem közölt, ám a korábbi pletykák szerint 200-300 euró körül alakul majd - a vállalat ugyanakkor jobban teszi ha ennél is lejjebb szorítja, különben a telefon bajosan állja majd meg a helyét az olyan, erősebb hardverrel felszerelt, 150-200 eurós konkurencia mellett mint a Moto G, amelyen ugyancsak a legfrissebb Androidot találjuk.

A Motorola okostelefonjáról ráadásul tudható, hogy az elsők között kapja meg a mobil operációs rendszer aktuális legfrissebb verzióját, röviddel annak megjelenése után. A Samsungnál ez a folyamat várhatóan hosszabb lesz, ráadásul belépő szintű eszközről lévén szó még annak a kockázata is fennáll, hogy egy-két frissítés után a gyártó teljesen elhanyagolja a készüléket. Mindenesetre ha az árat sikerül 200 euró alá vinni a KitKattel felszerelt Galaxy Ace Style sokak figyelmét felkeltheti.

Előfizetési lehetőség a NetAcademia és a Training360 mind a 600 online tanfolyamára 1 éven át 1 tanfolyam áráért. Siess, ez az őrült ajánlat csak október 31-ig él!

a címlapról