Szerző: Hlács Ferenc

2014. április 7. 10:30

Bármilyen hangszórót Bluetooth-képessé tesz a Logitech

Új Bluetooth Audio Adaptert jelentett be a Logitech. A kütyü segítségével gyakorlatilag bármilyen hangrendszer felruházható vezeték nélküli képességekkel, ráadásul egyszerre akár két okostelefonnal vagy táblagéppel is párosítható. A gyufásdoboz méretű kütyü már jövő hónapban elérhető lesz.

A hagyományos vezetékek helyett Bluetooth-kapcsolatot használó audoeszközök lassan nem csak az utcai és autós használatban, de a lakásokban is átveszik az uralmat, ez azonban nem jelenti, hogy a régebbi vezetékes hangrendszereknek a padláson, rosszabb esetben a kukában a helye: a Logitech legújabb terméke a Bluetooth Audio Adapter segítségével ugyanis ezek a készülékek is felruházhatók vezeték nélküli kapcsolattal.

A Logitech terméke mindenféle eszközzel használható, az egyszerű PC-s hangszórópártól a házimozirendszer hangfalaiig - csak egy 3,5 milliméteres audiojackre vagy szabványos RCA-csatalakozókra van hozzá szükség. Ezeket a tápkábel mellett a hátoldalán csatlakoztathatjuk a  készülékhez, majd ezután a kütyü tetején lévő Bluetooth-logós gombot megnyomva az okostelefonok és táblagépek egyszerűen párosíthatók vele, akár egyszerre kettő is, ha azok az eszköz 15 méteres hatótávolságán belül vannak.

Biztonságos szoftverfejlesztés és Scrum témákkal folytatjuk

Május 18-19-én lesz HWSW free! meetup-sorozat következő állomása.

Biztonságos szoftverfejlesztés és Scrum témákkal folytatjuk Május 18-19-én lesz HWSW free! meetup-sorozat következő állomása.

Persze korántsem ez az első hasonló átalakító, kis mérete azonban megkülönbözteti a konkurenciától. A Bluetooth Audio Adapter 50,8x50,8x25,4 milliméterével az egész alig nagyobb mint egy gyufásdoboz, ráadásul a dizájn is egész jól sikerült, így a legtöbb nappaliban jól látható helyen sem üt majd el a tévé alatt felhalmozott konzoloktól és lejátszóktól. Egy másik tényező, ami kifejezetten vonzóvá teheti a terméket, annak alacsony ára, a Logitech ugyanis nagyjából 40 dollárért teszi majd elérhetővé adapterét a jövő hónapban.

A vezeték nélküli hangtechnikai megoldások népszerűsége kétségtelenül növekszik, azok már nem csak a nagy gyártók kínálatában, de a közösségi finanszírozó oldalak projektjei között is feltűnnek: ilyen például a Kickstarterról indult ROCKI is, amely Bluetooth helyett Wi-Fi-n köti össze az okostelefonokat és tableteket tetszőleges vezetékes hangszórókkal. A Logitech Bluetooth Audio Adapterhez hasonlóan apró és olcsó termékek azonban egyelőre nem túl gyakoriak, így ideális választás lehet azoknak, akik nem minden elektronikát száműznek a nappaliban a tévészekrény mélyére.

a címlapról