Szerző: Bodnár Ádám

2014. március 26. 07:57

Új tárolók kis- és középvállalatoknak a HP-tól

Új tárolókat mutatott be kisvállalatok számára a HP egy Las Vegas-i konferencián. A cég az abszolút belépő szintet célozta meg, az MSA 1040 és a StoreEasy 1630 induló ára is 10 ezer dollár alatt van.

A vállalat ősszel dobta piacra az MSA 2040 modellt, ennek a kistestvére a most bejelentett MSA 1040. A 1040 ennek megfelelően kevesebb meghajtóig bővíthető, maximum 99 darab 2,5 hüvelykes vagy 48 darab 3,5 collos SAS vagy midline SAS diszket képes fogadni a bővítődobozokban, amelyek révén 192 terabájt a csúcskapacitás. A tárolóhoz 1 GbE iSCSI, 10 GbEiSCSI és 8 Gb Fibre Channel interfészen lehet csatlakozni. A rendszer vezérlőnként két porttal és 4 gigabájtos gyorsítótárral rendelkezik. A kínált képességek között ott található a snapshot, a távoli snapshot és a volume copy. A HP azt állítja, az MSA 1040 grafikus kezelőfelülete egyszerű és áttekinthető és nem szolgál meglepetésekkel azok számára, akik ProLiant vagy BladeSystem rendszereket üzemeltettek valaha, mivel a kialakítás hasonló.


A termékkel elsősorban a korábbi generációs, P2000 G3 sorozatú eszközök felhasználóira lő a HP, ezek az ügyfelek a lemezeiket átrakhatják az MSA 1040-be, miközben nagyobb teljesítményhez jutnak - a cég szerint a P2000 G3-hoz képest az új modell 50 százalékkal nagyobb teljesítményt nyújt, belső, saját, nem publikált teljesítménymérések alapján, köszönhetően a nagyobb cache-nek és a gyorsabb processzoroknak. Az MSA 1040 kapcsán a vállalat fő üzenete, hogy egykontrolleres árponton már kétkontrolleres modellt ad. Az induló modell ára 6500 dollár.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Bemutatkozott a StoreEasy családnak, a vállalat legolcsóbb fájl- és objektumtárolóinak új tagja, a 1630-as modell is. Ez a 2U kivitelű eszköz gyárilag 2 SFF diszket tartalmaz beépítve a Windows Storage Server 2012 operációs rendszert számára, 12 darabot pedig az ügyfél tehet bele, amelyekre a felhasználói adatok kerülnek - ezek akár 4 terabájtos modellek is lehetnek, így a csúcskapacitás 48 terabájt. A StoreEasy 1630-hoz gigabites Ethernet interfészen lehet csatlakozni. A 4500 dolláros induló áron megvehető 1630-nál egyébként van olcsóbb tagja a családnak, a 1530, ami torony kivitelű házba került, 4 diszkig bővíthető és Core i3 processzor hajtja.

A kis- és középvállalatokra gondolva egy új backup berendezést is bemutatott a HP. A StoreOnce 4500 valójában nem új termék, de akár annak is felfogható, az új, maximum 48 terabájt kapacitású bővítőfiókokkal ugyanis a korábbi háromszorosára, egészen 124 terabájtra növelhető a nyers kapacitása. Mivel a termék deduplikációra is képes, a csillagok megfelelő együttállása esetén közel 2,5 petabájt is rápasszírozható a HP szerint. A StoreOnce 4500 48 terabájtos bővítőfiókja 70 ezer dolláros áron vásárolható meg - a tárolót korábban megvásárló ügyfelek ingyenes firmware- és szoftverfrissítés után vehetik használatba.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról