Szerző: Bodnár Ádám

2014. március 21. 09:03

Kirúgta vezérigazgatóját a Symantec

Váratlanul kirúgta elnök-vezérigazgatóját a Symantec, a legnagyobb biztonsági cég két éven belül másodszor váltott vezetőt.

Menesztették Steve Bennett elnök-vezérigazgatót a Symantec éléről, az igazgatótanács közleménye szerint a távozása egy hosszabb folyamat eredménye és nem köthető egy bizonyos eseményhez - ezt azonban árnyalja az a tény, hogy a vállalat nem nevezett ki utódot, a kormányrudat átmenetileg Michael Brown veszi át, az igazgatótanács egyik tagja, de csak megbízottként, amíg a keresést végző csapat meg nem találja a megfelelő jelöltet.

Steve Bennett

A Symantecet 1999-től 2009-ig John W. Thompson vezette, az ő helyét Enrique Salem korábbi operatív igazgató vette át, aki 2012-ben egy átszervezés kellő közepén távozott hirtelen, helyére Steve Bennett érkezett. Egy, a céghez közeli forrás a Wall Street Journalnak elmondta, az igazgatótanács nem volt elégedett Bennett munkájával, sem a termékfejlesztések és innovációk nem haladtak a várt ütemben, sem a pénzügyi eredmények nem jöttek. A tavalyi negyedik negyedévben például a vállalat árbevétele 5 százalékkal maradt el az egy évvel korábbi szinttől - igaz, üzemi eredménye bő másfélszeresére emelkedett. A márciusban véget érő pénzügyi évre 6,67-6,7 milliárd dolláros bevételt vár a cég, ami nagyjából 3 százalékos éves visszaesést jelenthet.

Hogyan forgathatja fel az AI a fejlesztői munkát?

Avagy előbb lesz autocoding mint önvezetés? Folytatódik a HWSW IT-karrierre fókuszáló kraftie! rendezvénysorozata.

Hogyan forgathatja fel az AI a fejlesztői munkát? Avagy előbb lesz autocoding mint önvezetés? Folytatódik a HWSW IT-karrierre fókuszáló kraftie! rendezvénysorozata.

A Symantec az elmúlt évek során számos nagy felvásárlással bővítette portfólióját - ilyen volt például a Veritas 13 milliárd dollár értékű lenyelése 2004-ben, az Altiris több mint 1 milliárdos akvirálása, a MessageLabsért 630 milliót, a PGP Corporationért 300 milliót, a VeriSignért 1,3 milliárdot, a ClearWellért 390 milliót adott a cég, és ezek csak a nagybb értékű ügyletek voltak. A vállalat ennek ellenére nem igazán tudott függetlenné válni a PC-s biztonsági szoftverek piacától, továbbra is ez a legnagyobb üzletága - a PC-eladások csökkenése pedig a Symantecet is érzékenyek érintette.

A vezetőváltás hírére a Symantec részvényei több mint 6 százalékot vesztettek értékükből a tőzsdezárás után. A vállalat piaci értéke jelenleg 14 milliárd dollár körül van - összehasonlításképp a CheckPoint kapitalizációja 13,5 milliárd dollár, a FireEye-é 9,7 milliárd, az F5 Networksé 8,7 milliárd.

A 6 alkalmas, 18 órás, online képzés május 2-án indul. Az élő képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról