Szerző: Hlács Ferenc

2014. február 28. 10:49

Már az Amazon is zenestreaming-szolgáltatást tervez

Zenestreaming-szolgáltatást indíthat az Amazon, amelyet a Prime-előfizetők vehetnek majd igénybe. Az online áruház hónapok óta tárgyal a lemezkiadókkal egy Spotify-szerű elképzelés megvalósításáról, a tartalom árában azonban egyelőre úgy tűnik, nem sikerül megegyezniük.

HIRDETÉS

Az Amazon Prime szolgáltatásán keresztül már egy ideje lehetőség van különböző filmek és tévésorozatok online megtekintésére, a vállalat azonban még idén online zeneárusításba is kezdhet. A Re/code információi szerint a cég egy a Spotify-hoz hasonló szolgáltatáson dolgozik, amely valószínűleg - legalább kezdetben - a Prime-hoz kapcsolódik majd. Az online áruház a portál forrásai szerint már komoly lemezkiadókkal tárgyal a terv megvalósításáról.

Várhatóan emelkedik majd a szolgáltatás ára

A Prime lényege, hogy évi 79 dollárért az Amazon vásárlóinak két nap alatt ingyen kiszállítják a megrendelt termékeket, akik emellett egy a Netflixhez hasonló online filmstreaming-szolgáltatást kapnak. A koncepció alapján ezt a megoldást egészítenék ki egy plusz zenei portfólióval, ám a dolog egyelőre nem megy zökkenőmentesen: az egyik lemezkiadótól kiszivárgott információ szerint az Amazon engedményt próbál kicsikarni a Spotify-nak, Beatsnek és a Rhapsodynak  biztsosított árakhoz képest, a tárgyalások pedig már hónapok óta tartanak, így az egyeztetések még korántsem jelentenek garanciát rá, hogy az elképzelés valaha napvilágot lát.

Egészségbiztosítási program, külföldbiztos kódolás, átlátható drótváz (x)

A MediHelp költséghatékonyan, egyszerűen nyújt nemzetközi egészségbiztosítást.

Egészségbiztosítási program, külföldbiztos kódolás, átlátható drótváz (x) A MediHelp költséghatékonyan, egyszerűen nyújt nemzetközi egészségbiztosítást.

Néhány hete ugyanakkor az internetes áruház kilátásba helyezte, hogy a Prime éves árára mintegy 40 dollárt tesz rá, így azt 119 dollárra emeli, ami ugyancsak a szolgáltatás bővülésére utalhat. Akárcsak az, hogy a vállalat az utóbbi években több digitális zenei tapasztalattal rendelkező vezetőt is felvett, többek között 2012 októberében Michael Pault, a Sony korábbi zenei igazgatóját, Drew Denbot, aki korábban a Rhapsody-nál és az MOG-nál felelt a streaming szolgáltatások üzleti fejlesztéséért, - most az Amazonnál tölti be ezt a poziciót - illetve tavaly Adam Parnesst is szerződtette, aki a Rhapsody licencelését intézte.

Set-top box is érkezik

Amennyiben az tervet keresztülviszik, a cégnek azt is újra kell gondolnia, hogyan hirdeti a szolgáltatást, mivel a videóstreaming kihasználtsága jelenleg is kicsi, leginkább azért, mert a Prime-előfizetők egyszerűen nincsenek vele tisztában, milyen népszerű mozisikerek és tévésorozatok vannak jelen annak kínálatában. Ebben segíthet, hogy az Amazon márciusban a Kindle e-book olvasók és táblagépek mellett újabb saját hardverrel, egy set-top box-szal áll majd elő, amellyel az ökoszisztémát a tévére is kiterjeszti.

Az Amazon egyelőre Web TV-nek becézett terméke ugyanazt a forkolt Androidot fogja futtatni, amit a Kindle Fire tabletek is használnak, a legnagyobb újdonság az lehet, hogy az cég a tévés dobozt játékkonzolként is pozicionálhatja. Ezzel ugyan valószínűleg nem tör majd a Sony és Microsoft babérjaira, de a casual játékosokat meg tudja győzni egy jól átgondolt androidos környezettel.

Sokan szembesülnek a cloudos számlájuk elhízásával. Mint ahogyan a test számára is lehetséges egy jó étrend kialakítása a súlyfelesleg elkerülése érdekében, úgy egy kis tervezéssel a felhő költségei optimalizálhatók. Többek között ilyen témákkal foglalkozik a december 9-i HWSW meetup.

a címlapról

Hirdetés

FinOps: a fájdalommentes diéta titka a felhőben

2021. december 8. 00:56

Sokan szembesülnek a cloudos számlájuk elhízásával. Mint ahogyan a test számára is lehetséges egy jó étrend kialakítása a súlyfelesleg elkerülése érdekében, úgy egy kis tervezéssel a felhő költségei optimalizálhatók. Többek között ilyen témákkal foglalkozik a december 9-i HWSW meetup.