Szerző: Dojcsák Dániel

2014. február 24. 08:06

Márciusban jöhet az Amazon set-top box

Márciusban érkezik az Amazon saját tévés doboza, amiről már régóta szólnak a pletykák. Az online kereskedő illetve szolgáltató cég a Kindle olvasók és tabletek mellett egy újabb hardvert dob piacra, amivel ezúttal a tévés piacon okozhat zavart.

HIRDETÉS

Iparági források, illetve Amazon-partnerek információira hivatkozva a Recode arról számol be, hogy jövő hónapban piacra kerül az Amazon saját márkás set-top box terméke, ami többek közt az Apple TV, illetve a Roku konkurense lehet. Az Amazon már most is kínál filmeket és sorozatokat az Amazon Prime szolgáltatáson keresztül, idén a saját tartalmakkal még erőteljesebben nyomja majd a cég a piacot.

Ebbe a tendenciába tökéletesen illeszkedik egy saját hardver megjelentetése is, amivel a már egyébként is meglévő androidos ökoszisztémát kiterjesztheti a cég a nagyobb képernyőre is, anélkül, hogy a készülékgyártókkal, tévészolgáltatókkal kellene egyezkedni. Jelenleg egy online szolgáltató, ha okostévé-platformokon szeretne jelen lenni, akkor ki van szolgáltatva a gyártók hóbortjainak, ráadásul teljesen kiszámíthatatlan és szétaprózódott a piac, arról nem is beszélve, hogy a tévés platformok felhasználói élményben messze vannak az elfogadhatótól.

Hardverekkel támad a netes kereskedő

Az Amazon egyelőre Web TV-nek becézett terméke ugyanazt a forkolt Androidot fogja futtatnii, amit a Kindle Fire tabletek is használnak, ez egy egyértelmű lépés. A legnagyobb újdonság az lehet, hogy az Amazon a tévés dobozt játékkonzolként is pozicionálhatja. Ezzel ugyan valószínűleg nem tör majd a Sony és Microsoft babérjaira, de a casual játékosokat meg tudja győzni egy jól átgondolt androidos környezettel. Ez egyrészt a saját ökoszisztémának egy újabb bevételi forrása lehet, másrészt erősítheti a Prime előfizetés iránti vágyat, amire szüksége lehet a cégnek, ha valóban igazak a híresztelések, hogy a mostani 79 dollárról 99 vagy 119 dollárra nő az éves díj.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

A játékkonzolos szálat erősíti, hogy az Amazon néhány hete megvásárolta a Double Helix Games fejlesztőcéget, illetve folyamatosan hirdet állásokat játékfejlesztői pozíciókban, illetve több forrás is lebegteti, hogy az Ouyához és Steam Machine-hez hasonló terméken dolgozik az óriáscég.

A doboz megjelenésekor a technikai specifikáció helyett érdekes lesz majd figyelni, hogy hová árazza az Amazon a hardvert. Ha hasonlóan az e-könyv olvasó és tablet stratégiához ez is nyomott áron indul, akkor előfordulhat, hogy az említett két kategóriához hasonlóan az USA-ban viharként végigsöpör egy néhány negyedéven keresztül tartó set-top box vásárlási láz, aminek a végén még további néhány millióval nőhet az ügyfélbázis. Várhatóan a filmekhez és sorozatokhoz ugyanúgy elegendő lesz a Prime előfizetés, mint eddig. Mivel az Amazon nem kommentálta a híreket, ezért a következő hetekben szabadon lehet találgatni, hogy változik-e a modell és ha igen, akkor mennyiben.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 01:00

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.