Szerző: Hlács Ferenc

2014. február 26. 13:55

Idén jön a Motorola okosórája

A Motorola új okostelefont nem hozott az MWC-re, sajtótájékoztatóján azonban megerősítette a feltételezéseket, melyek szerint saját okosórán dolgozik. A cég eseményén emellett a Moto X utódjáról, és a Moto Maker szolgáltatás európai terjeszkedéséről is szó volt

Bár új készülékeket nem mutatott be, természetesen a Motorola is tiszteletét tette az idei Mobile World Congressen Barcelonában. Ha konkrét termékeket nem is hoztak, néhány említésre méltó kijelentés azért elhangzott a nemsokára már a Lenovo tulajdonába kerülő gyártó sajtóeseményén.

Már készül a Motorola okosóra

A Motorola előszöris megerősítette az egy ideje már terjedő pletykákat, melyek szerint dolgozik saját okosóráján, amely még idén elérhető is lesz. A fejlesztés során csapat kiemelt figyelmet fordít a terület két leghangsúlyosabb gyenge pontjára, azaz a külső esztétikára, illetve az akkumulátoros üzemidőre, mondván “inkább készítenek ékszert, mint ronda készüléket”. Tény, hogy a gyártó nem teljesen tapasztalatlan a területen, a trend felvirágzása előtt ugyanis már kiadott egy főként sportolóknak szánt okosórát MOTOACTV néven, amelyre Android 2.3-at telepített, a kütyü azonban nem terjedt el. Az Android Police birtokába jutott néhány fénykép, amelyeken vélhetően a Motorola új órájának egy prototípusa látható, ez azonban egyelőre nem hozza az ígért “stílusos” külsőt, inkább emlékeztet a hajdani termékre.

Hogyan akadályoz meg egy fejlesztő 14 karakterrel egy hackertámadást (x)

Sokszor gondoljuk, hatalmas erőfeszítés ellehetetleníteni egy támadást, pedig nem feltétlenül.

Hogyan akadályoz meg egy fejlesztő 14 karakterrel egy hackertámadást (x) Sokszor gondoljuk, hatalmas erőfeszítés ellehetetleníteni egy támadást, pedig nem feltétlenül.

Többen amiatt is aggodalmuknak adtak hangot, hogy miután a Motorola a Lenovo tulajdonába kerül, lelassulnak majd a Moto X és Moto G okostelefonokra érkező frissítések - a Nexusok után ugyanis ezek az eszközök kapják meg leggyorsabban az új Android verziókat, ami többek között annak köszönhető, hogy a rendszert kevés módosítással, majdnem teljesen “gyári” felülettel teszik a Google tulajdonában levő gyártó termékeire. Az MWC-n a Motorola igyekezett mindenkit megnyugtatni, hogy a frissítések a későbbiekben is változatlan ütemben érkeznek majd, valamint a Moto-szériát sem fenyegeti veszély: a Moto X utódja idén nyár végén várható.

Európába jön a Moto Maker

A gyártó mindezek mellett Moto Maker szolgáltatásának kiterjesztését is tervezi, amely ha minden jól megy, már az idei második negyedévben megérkezhet Nyugat-Európába, kezdve Nagy-Britanniával és Németországgal. A Moto Maker lehetővé teszi a vásárók számára, hogy egy online felületen konfigurálják a telefonjukat tetszés szerinti színűre, kiválaszthassák a hátlap anyagát vagy rajzokat, feliratokat, mintákat helyezzenek el rajta, teljesen egyedivé téve azt. Ezzel párhuzamosan a Moto X is egyre több új piacon tűnik fel, a következő hetekben már Ausztráliában és Indiában is kapható lesz, a cég továbbá nem zárta ki, hogy ahhoz újabb fából készült hátlapok is elérhetővé válnak. A Motorola ezen felül leszögezte, ragaszkodik az Android platformhoz és a találgatásokkal ellentétben nem tervez más rendszerekkel kísérletezni, mint a Windows Phone vagy a Tizen.

4 alkalmas, 12 órás biztonságos szoftverfejlesztés alapjai és Scrum otthonról képzésekkel köszönünk el 2020-tól.

a címlapról