:

Szerző: Hlács Ferenc

2014. február 26. 13:55

Idén jön a Motorola okosórája

A Motorola új okostelefont nem hozott az MWC-re, sajtótájékoztatóján azonban megerősítette a feltételezéseket, melyek szerint saját okosórán dolgozik. A cég eseményén emellett a Moto X utódjáról, és a Moto Maker szolgáltatás európai terjeszkedéséről is szó volt

Bár új készülékeket nem mutatott be, természetesen a Motorola is tiszteletét tette az idei Mobile World Congressen Barcelonában. Ha konkrét termékeket nem is hoztak, néhány említésre méltó kijelentés azért elhangzott a nemsokára már a Lenovo tulajdonába kerülő gyártó sajtóeseményén.

Már készül a Motorola okosóra

A Motorola előszöris megerősítette az egy ideje már terjedő pletykákat, melyek szerint dolgozik saját okosóráján, amely még idén elérhető is lesz. A fejlesztés során csapat kiemelt figyelmet fordít a terület két leghangsúlyosabb gyenge pontjára, azaz a külső esztétikára, illetve az akkumulátoros üzemidőre, mondván “inkább készítenek ékszert, mint ronda készüléket”. Tény, hogy a gyártó nem teljesen tapasztalatlan a területen, a trend felvirágzása előtt ugyanis már kiadott egy főként sportolóknak szánt okosórát MOTOACTV néven, amelyre Android 2.3-at telepített, a kütyü azonban nem terjedt el. Az Android Police birtokába jutott néhány fénykép, amelyeken vélhetően a Motorola új órájának egy prototípusa látható, ez azonban egyelőre nem hozza az ígért “stílusos” külsőt, inkább emlékeztet a hajdani termékre.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Többen amiatt is aggodalmuknak adtak hangot, hogy miután a Motorola a Lenovo tulajdonába kerül, lelassulnak majd a Moto X és Moto G okostelefonokra érkező frissítések - a Nexusok után ugyanis ezek az eszközök kapják meg leggyorsabban az új Android verziókat, ami többek között annak köszönhető, hogy a rendszert kevés módosítással, majdnem teljesen “gyári” felülettel teszik a Google tulajdonában levő gyártó termékeire. Az MWC-n a Motorola igyekezett mindenkit megnyugtatni, hogy a frissítések a későbbiekben is változatlan ütemben érkeznek majd, valamint a Moto-szériát sem fenyegeti veszély: a Moto X utódja idén nyár végén várható.

Európába jön a Moto Maker

A gyártó mindezek mellett Moto Maker szolgáltatásának kiterjesztését is tervezi, amely ha minden jól megy, már az idei második negyedévben megérkezhet Nyugat-Európába, kezdve Nagy-Britanniával és Németországgal. A Moto Maker lehetővé teszi a vásárók számára, hogy egy online felületen konfigurálják a telefonjukat tetszés szerinti színűre, kiválaszthassák a hátlap anyagát vagy rajzokat, feliratokat, mintákat helyezzenek el rajta, teljesen egyedivé téve azt. Ezzel párhuzamosan a Moto X is egyre több új piacon tűnik fel, a következő hetekben már Ausztráliában és Indiában is kapható lesz, a cég továbbá nem zárta ki, hogy ahhoz újabb fából készült hátlapok is elérhetővé válnak. A Motorola ezen felül leszögezte, ragaszkodik az Android platformhoz és a találgatásokkal ellentétben nem tervez más rendszerekkel kísérletezni, mint a Windows Phone vagy a Tizen.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 04:25

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.