Szerző: Hlács Ferenc

2014. február 25. 10:41

A középkategóriás modelljeit hozta Barcelonába a HTC

Két új középkategóriás okostelefont mutatott be a HTC. A Mobile World Congressen a Desire 610 és Desire 816 készülékeket leplezték le, utóbbi vállalat első, elérhető árú phablete lehet. A telefonok többféle színben is kaphatók lesznek, használatukhoz Nano-SIM-re lesz szükség.

Az már egy ideje nem titok, hogy a HTC legújabb zászlóshajóját, a One utódját március 25-én jelenti be, így a Mobile World Congressen nem is számítottunk a gyártótól csúcskészülékre. Ennek megfelelően a tajvani cég a középkategóriát szórta meg mindjárt két készülékkel, ezek a Desire 816 és a Desire 610, amelyek a One-tól ismert formavilággal érkeznek.

Olcsóbb HTC phablet?

A kettő közül értelemszerűen a 816 az erősebb, persze csak a közepes teljesítményű okostelefonokhoz mérten. A készülék jókora, 5,5 hüvelykes kijelzőt kapott, amivel a gyártó phableteinek eddig igen rövid sorát bővíti, ott mostanáig ugyanis csak a még robusztusabb hathüvelykes One Max árválkodott. A HTC most úgy tűnik, az elérhetőbb árkategóriákba is el akarja hozni a phabletes felhasználói élményt.

A Desire 816 méretes kijelzője 720x1280 pixel felbontású, a készülékben egy 1,6 gigahertzes négymagos Snapdragon 400 processzor dolgozik Cortex-A7 magokkal. A RAM mérete 1,5, a belső tárhelyé pedig 8 gigabájt, ami akárcsak a vállalat másik nagyméretű telefonjáná,l microSD-kártyával bővíthető. A phablet LTE-képes, illetve Bluetooth 4.0 is került bele. Hátoldali kamerája 13 megapixeles, LED vakuval is kiegészül és full HD videót is rögzíthetünk vele, az előlapi kamera pedig 5 megapixel felbontású, ami egészen komoly a középkategóriához képest - úgy látszik a HTC igyekszik meglovagolni a selfie-trend hullámait. Akkumulátora ugyanakkor csak 2600 mAh-s, ami kicsinek tűnik egy ekkora eszközhöz.

A 7,99 milliméter vékony kütyü két előlapi hangszórót is kapott, amelyekhez egy-egy külön erősítő társul, ami a nagy mérettel karöltve vonzó termékké teheti azok körében, akik elsősorban médiafogyasztásra keresnek okostelefont. A képek alapján a Desire 816-ról már hiányoznak a kapacitív gombok, azokat vélhetően a navigációs sáv váltja majd fel – ez az irányvonal valószínűleg a gyártó jövőbeni készülékeit is meghatározza majd.

Nano-SIM mindenhol

A Desire 610-re jóval kisebb, 4,7 hüvelykes kijelző került, melynek felbontása 540x960 pixel. A telefon külsőre méretét leszámítva rendkívül hasonlít a 816-ra, a színes házban azonban valamivel szerényebb vasat találunk. A processzor itt is egy négymagos Qualcomm Snapdragon 400 chip, de csak 1,2 gigahertzen ketyeg, RAM-ból is kevesebb, kereken 1 gigabájt került bele, a belső tárhely viszont maradt 8 gigabájt, amelyet további 64 gigabájttal bővíthetünk ki, a microSD-kártyahelynek köszönhetően.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A fő kamera 8 megapixeles, a LED vaku innen sem hiányzik, viszont videót felvenni már csak 720p-ben lehet vele, az előlapi szenzor pedig 1,3 megapixeles. Az okostelefon vastagsága 9,6 milliméter, benne pedig egy 2040 mAh-s akkumulátor lapul. A Desire 610-nél kellemes meglepetés, hogy akárcsak nagyobb testvére, LTE-képes, viszont itt is kénytelenek leszünk Nano-SIM-re váltani, ami apró kényelmetlenséget jelenthet. A sajtófotók alapján a kapacitív gomboknak itt is búcsút inthetünk.

A gyártó egyelőre nem árulta el, hogy két új okostelefonja milyen verziójú Androiddal érkezik, a Sense felületet azonban egészen biztosan megtaláljuk rajtuk. A készülékek többféle színben is megvásárolhatók lesznek, mindkettőből találunk majd fekete, fehér, piros és zöld modelleket is a boltok polcain. A HTC Desire 816 várhatóan áprilistól lesz elérhető, a Desire 610 pedig májusban startol Európában. Árakat a gyártó egyelőre nem közölt.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról