Szerző: Bodnár Ádám

2014. február 6. 12:20

Játékfejlesztőt vásárol az Amazon

Az Xbox One egyik nyitócímét, a Killer Instinctet fejlesztő Double Helix Games-t vásárolta fel az Amazon, nem nyilvános összegért. A pletykák szerint a vállalat saját otthoni konzolt tervez, amelyhez szükséges van húzócímekre.

HIRDETÉS

Újfent játékfejlesztő céget vásárolt az Amazon, a cég ezúttal a Double Helix Games stúdióra vetette ki a hálóját. A nem nyilvános összegű tranzakció eredményeképp a stúdió a jövőben a legnagyobb e-tailer szárnyai alatt folytatja a munkát.

A Double Helixet 2007-ben alapították a kaliforniai Irvine-ban a Foundation 9, a The Collective és a Shiny Entertainment összeolvadásából. A néhány tucat alkalmazottat foglalkoztató stúdió közepes minőségű konzolos címeket hozott létre ez elmúlt években. Első dobásuk a Silent Hill:Homecoming volt 2008-ban, majd ezt követte néhány mozifilm játékverziója (G.I. Joe, Green Lantern, Battleship). A cég legújabb  dobása az Xbox One egyik nyitócíme, a Killer Istinct verekedős játék, amely a szaklapoktól 70 pont körüli átlagos tudott mindössze begyűjteni. A Double Helix következő játéka februárban érkezik, a Strider nevű platformer.

04:40
 

Killer Instinct Spinal Gameplay (Xbox One)

Még több videó

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

Az Amazontól nem idegen a játékfejlesztés, a cég már korábban is vett stúdiókat, és 2012-ben a saját játékstúdiója, az Amazon Game Studios is bemutatkozott, amely az androidos Air Patriots "tower defense" jellegű játékot, az Airport Maniát és a Simplz: Zoot is jegyzi. A céghez csatlakozott a Halo sorozat történetét jegyző Erik Nylund is.

Az e-kereskedőként induló, de egyre inkább a tartalomterjesztés felé forduló Amazonról régóta rebesgetik, hogy valamiféle otthoni set-top boxszal áll elő, amelyen a felhasználók kényelmesen fogyaszthatják a cég hatalmas online kínálatában elérhető tartalmakat (zenéket, filmeket). Egyáltalán nem lenne váratlan, ha ez a set-top box egyben (androidos) játékkonzolként is működne. Egy ilyen gépet saját tartalmakkal, saját játékokkal tudna vonzóvá tenni a vállalat. A pletykák szerint a konzol 300 dollárnál is olcsóbb lesz és állítólag már az első prototípusokat megmutatták a lehetséges fejlesztőpartnereknek is.

A TechCruch úgy tudja, a tranzakció lezárása után a stúdió 75 alkalmazottja továbbra is a kaliforniai Irvine-ban dolgozik tovább, de már Amazon-alkalmazottként. A vevő a csapat mellett viszi a Double Helix teljes szellemi tulajdonát is, beleértve a HEX nevű játékmotort, amelyre a Killer Instinct is épül.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 2. 08:25

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.