:

Szerző: Bodnár Ádám

2014. február 6. 12:20

Játékfejlesztőt vásárol az Amazon

Az Xbox One egyik nyitócímét, a Killer Instinctet fejlesztő Double Helix Games-t vásárolta fel az Amazon, nem nyilvános összegért. A pletykák szerint a vállalat saját otthoni konzolt tervez, amelyhez szükséges van húzócímekre.

Újfent játékfejlesztő céget vásárolt az Amazon, a cég ezúttal a Double Helix Games stúdióra vetette ki a hálóját. A nem nyilvános összegű tranzakció eredményeképp a stúdió a jövőben a legnagyobb e-tailer szárnyai alatt folytatja a munkát.

A Double Helixet 2007-ben alapították a kaliforniai Irvine-ban a Foundation 9, a The Collective és a Shiny Entertainment összeolvadásából. A néhány tucat alkalmazottat foglalkoztató stúdió közepes minőségű konzolos címeket hozott létre ez elmúlt években. Első dobásuk a Silent Hill:Homecoming volt 2008-ban, majd ezt követte néhány mozifilm játékverziója (G.I. Joe, Green Lantern, Battleship). A cég legújabb  dobása az Xbox One egyik nyitócíme, a Killer Istinct verekedős játék, amely a szaklapoktól 70 pont körüli átlagos tudott mindössze begyűjteni. A Double Helix következő játéka februárban érkezik, a Strider nevű platformer.

04:40
 

Killer Instinct Spinal Gameplay (Xbox One)

Még több videó

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Az Amazontól nem idegen a játékfejlesztés, a cég már korábban is vett stúdiókat, és 2012-ben a saját játékstúdiója, az Amazon Game Studios is bemutatkozott, amely az androidos Air Patriots "tower defense" jellegű játékot, az Airport Maniát és a Simplz: Zoot is jegyzi. A céghez csatlakozott a Halo sorozat történetét jegyző Erik Nylund is.

Az e-kereskedőként induló, de egyre inkább a tartalomterjesztés felé forduló Amazonról régóta rebesgetik, hogy valamiféle otthoni set-top boxszal áll elő, amelyen a felhasználók kényelmesen fogyaszthatják a cég hatalmas online kínálatában elérhető tartalmakat (zenéket, filmeket). Egyáltalán nem lenne váratlan, ha ez a set-top box egyben (androidos) játékkonzolként is működne. Egy ilyen gépet saját tartalmakkal, saját játékokkal tudna vonzóvá tenni a vállalat. A pletykák szerint a konzol 300 dollárnál is olcsóbb lesz és állítólag már az első prototípusokat megmutatták a lehetséges fejlesztőpartnereknek is.

A TechCruch úgy tudja, a tranzakció lezárása után a stúdió 75 alkalmazottja továbbra is a kaliforniai Irvine-ban dolgozik tovább, de már Amazon-alkalmazottként. A vevő a csapat mellett viszi a Double Helix teljes szellemi tulajdonát is, beleértve a HEX nevű játékmotort, amelyre a Killer Instinct is épül.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 19:23

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.