Szerző: Bodnár Ádám

2014. február 6. 12:20

Játékfejlesztőt vásárol az Amazon

Az Xbox One egyik nyitócímét, a Killer Instinctet fejlesztő Double Helix Games-t vásárolta fel az Amazon, nem nyilvános összegért. A pletykák szerint a vállalat saját otthoni konzolt tervez, amelyhez szükséges van húzócímekre.

Újfent játékfejlesztő céget vásárolt az Amazon, a cég ezúttal a Double Helix Games stúdióra vetette ki a hálóját. A nem nyilvános összegű tranzakció eredményeképp a stúdió a jövőben a legnagyobb e-tailer szárnyai alatt folytatja a munkát.

A Double Helixet 2007-ben alapították a kaliforniai Irvine-ban a Foundation 9, a The Collective és a Shiny Entertainment összeolvadásából. A néhány tucat alkalmazottat foglalkoztató stúdió közepes minőségű konzolos címeket hozott létre ez elmúlt években. Első dobásuk a Silent Hill:Homecoming volt 2008-ban, majd ezt követte néhány mozifilm játékverziója (G.I. Joe, Green Lantern, Battleship). A cég legújabb  dobása az Xbox One egyik nyitócíme, a Killer Istinct verekedős játék, amely a szaklapoktól 70 pont körüli átlagos tudott mindössze begyűjteni. A Double Helix következő játéka februárban érkezik, a Strider nevű platformer.

04:40
 

Killer Instinct Spinal Gameplay (Xbox One)

Még több videó

Hogyan akadályoz meg egy fejlesztő 14 karakterrel egy hackertámadást (x)

Sokszor gondoljuk, hatalmas erőfeszítés ellehetetleníteni egy támadást, pedig nem feltétlenül.

Hogyan akadályoz meg egy fejlesztő 14 karakterrel egy hackertámadást (x) Sokszor gondoljuk, hatalmas erőfeszítés ellehetetleníteni egy támadást, pedig nem feltétlenül.

Az Amazontól nem idegen a játékfejlesztés, a cég már korábban is vett stúdiókat, és 2012-ben a saját játékstúdiója, az Amazon Game Studios is bemutatkozott, amely az androidos Air Patriots "tower defense" jellegű játékot, az Airport Maniát és a Simplz: Zoot is jegyzi. A céghez csatlakozott a Halo sorozat történetét jegyző Erik Nylund is.

Az e-kereskedőként induló, de egyre inkább a tartalomterjesztés felé forduló Amazonról régóta rebesgetik, hogy valamiféle otthoni set-top boxszal áll elő, amelyen a felhasználók kényelmesen fogyaszthatják a cég hatalmas online kínálatában elérhető tartalmakat (zenéket, filmeket). Egyáltalán nem lenne váratlan, ha ez a set-top box egyben (androidos) játékkonzolként is működne. Egy ilyen gépet saját tartalmakkal, saját játékokkal tudna vonzóvá tenni a vállalat. A pletykák szerint a konzol 300 dollárnál is olcsóbb lesz és állítólag már az első prototípusokat megmutatták a lehetséges fejlesztőpartnereknek is.

A TechCruch úgy tudja, a tranzakció lezárása után a stúdió 75 alkalmazottja továbbra is a kaliforniai Irvine-ban dolgozik tovább, de már Amazon-alkalmazottként. A vevő a csapat mellett viszi a Double Helix teljes szellemi tulajdonát is, beleértve a HEX nevű játékmotort, amelyre a Killer Instinct is épül.

4 alkalmas, 12 órás biztonságos szoftverfejlesztés alapjai és Scrum otthonról képzésekkel köszönünk el 2020-tól.

a címlapról