Szerző: Gálffy Csaba

2014. február 18. 11:20

Beépített kódkeresőt kapott a Visual Studio 2013

Nem kell megnyitni a böngészőt és kézzel optimalizálni a kulcsszavakat a példakódok kereséséhez - legalábbis ezt ígéri az új Visual Studio beépülő modul. A Bing Code Search a Microsoft keresőjét használva a népszerűbb oldalakon keres újrahasznosítható kódrészleteket.

HIRDETÉS

A Microsoft új beépülő moduljával követlenül a Visual Studióból kereshetünk kódmintákat az interneten. A Bing Code Search névre keresztelt eszközzel az interneten elszórt, adott feladatot végző kódrészleteket találhatjuk meg és néhány kattintással behúzhatjuk azokat a készülő szoftverünkbe.

Az interneten szétszórva tömegével találhatóak kész példakódok, amelyek apró módosítással újrahasznosíthatóak a fejlesztések során. Az ilyen kódok keresése ma már a normális fejlesztői workflow része, erre reagált a Microsoft a kiegészítő elkészítésével, a böngésző helyett immár a Visual Studión belül kereshetőek a népszerűbb kódtárak. A készítők szerint a Bing-integráció nagy előnye, hogy az IDE át tud adni számos szűrőfeltételt a keresőnek, amellyel megspórolható a keresőkifejezések manuális finomhangolása és szűrése.

Egészségbiztosítási program, külföldbiztos kódolás, átlátható drótváz (x)

A MediHelp költséghatékonyan, egyszerűen nyújt nemzetközi egészségbiztosítást.

Egészségbiztosítási program, külföldbiztos kódolás, átlátható drótváz (x) A MediHelp költséghatékonyan, egyszerűen nyújt nemzetközi egészségbiztosítást.

A Bing Code Search kiegészítő telepítését követően az Intellisense-ben megjelenik a "How do I..." opció, amelyet kiválasztva egyszerűen kereshetünk kifejezésekre (például "read a file line by line"). A beépülő modul többek között az MSDN, a StackOverflow, a Donnetperls és a CSharp411 kódtárolóiban keres a megadott keresési feltételek szerint. E feltételek közé a kereső automatikusan felveszi a VS által nyújtott metaadatokat is, köztük a használt nyelvet, a projekt típusát, így csak a pontosan illeszkedő találatokat jeleníti meg, egy, a Peek-Definition panelhez hasonló felületen.

A Microsoft hosszú évek óta fejleszti a Bing alatt dolgozó keresőmotort. Ugyan a "nagy", mainstream keresési piacon a Google dominanciáját nem tudta kikezdeni, a motor egyes részfeladatokat, például a kódkeresést kiválóan elláthat. A fent említett modul esetében a Bing motorja végzi el a találatok indexelését, ezekből a projekt metaadatainak és néhány egyéb információnak a birtokában sorba rendezett találatokat ad. A listázásban szerepet játszanak a példakód saját metaadatai (például a forrás népszerűsége, az adott poszt pozitív szavazatai, stb.), így a rendszer igyekszik a legrelevánsabb találatokat kidobni rögtön elsőre.

A Microsoft igyekszik biztosítani a fejlesztőket, hogy a kereső és a Visual Studio közötti adatkapcsolat titkosított, így külső felek nem nézhetnek bele. Arról azonban nincs információ, hogy a készülő szoftverről pontosan milyen információk kerülnek a Microsoft szervereire, a keresési kulcsszavakat és a kiválasztott találatokat mennyi ideig tárolja a kereső - ezekre minden bizonnyal a Bing általános adatvédelmi feltételei vonatkoznak.

A kiegészítő innen tölthető le

Sokan szembesülnek a cloudos számlájuk elhízásával. Mint ahogyan a test számára is lehetséges egy jó étrend kialakítása a súlyfelesleg elkerülése érdekében, úgy egy kis tervezéssel a felhő költségei optimalizálhatók. Többek között ilyen témákkal foglalkozik a december 9-i HWSW meetup.

a címlapról

Hirdetés

FinOps: a fájdalommentes diéta titka a felhőben

2021. december 7. 06:28

Sokan szembesülnek a cloudos számlájuk elhízásával. Mint ahogyan a test számára is lehetséges egy jó étrend kialakítása a súlyfelesleg elkerülése érdekében, úgy egy kis tervezéssel a felhő költségei optimalizálhatók. Többek között ilyen témákkal foglalkozik a december 9-i HWSW meetup.