:

Szerző: Vörös Péter

2000. szeptember 15. 22:22

Photo Yepp - a Samsung új, LCD kijelzős MP3 lejátszója

Egyelőre természetesen nem videó lejátszásról van szó, viszont a beépített 2"-os, színes LCD kijelző segítségével állóképek sorozatával lehet kiegészíteni bármely zenei ill. hangfelvételt. A kijelző felbontása 280 x 220 pixel. A Photo Yepp (a Samsung népszerű Yepp MP3 lejátszójának legújabb változata) dimenziói: 6,5 cm x 10 cm x 2,5 cm; súly: 113 g. Érdekesség, hogy a készüléknek sajnos nincs beépített memóriája, alapkiépítésben a Samsung egy 32 MB-os SmartMedia kártyát ad a Photo Yepp-hez, amelyet egy 133 MHz-es processzorral szereltek fel.

Hogy mire lehet a Samsung újdonságát használni? A lejátszott zenék mellé megnézhetjük az eladók fényképeit vagy megjeleníthetjük a dalok szövegeit. Nyelvtanulásra is használhatjuk a készüléket: példa mondatokat hallgatva megnézhetjük azokat a kijelzőn.

A képek standard JPEG formátumúak. A Photo Yepp-hez adott szoftver segítségével ki-ki saját maga állíthatja be a képek sorrendjét a zenével/hanganyaggal szinkronban. A PC-vel való csatlakozás módja természetesen a ma már igen elterjedt USB.

Egyelőre csak Dél-Koreában kapható a készülék, amely kb. 360$-ba (kb. 105 ezer Ft) kerül. Ázsia további részén még az év vége előtt kapható lesz a Photo Yepp. Az Ázsián kívüli megjelenés időpontja egyelőre ismeretlen.

Megjegyzés: az ilyen és hasonló készülékek elterjedése láttán talán még jobban érthető az, hogy miért vannak hiányjelenségek a TFT LCD piacon - és hogy ennek megfelelően miért megy olyan jól e kijelzők gyártóinak mostanság.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 06:13

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.