Szerző: Dojcsák Dániel

2014. február 4. 10:27

Már asztali böngészőben is tolakszanak a Now kártyák

Az Android és iOS alatt már sokak számára jól ismert proaktív információs eszköz a Now utánamegy a felhasználónak és az asztali környezetben a Chrome böngésző alatt is megjelennek a jövőben a személyre szabott kontextuális értesítések.

HIRDETÉS

Dugó van a munkahelyedre tartó útvonalon, késnek a buszok, esik az eső, nyert a kedvenc csapatod, új epizód érhető el a kedvenc sorozatodból. Csak néhány példa, hogy milyen kontextus- és személyfüggő üzenetekkel traktálja felhasználóit folyamatosan a Now. A teljes online aktivitásból, látogatott weboldalakból, levelezésből, naptárbejegyzésekből, a térképen kedvencnek jelölt és/vagy látogatott helyekből és a közösségi hálózatból is származó adatokat összefésülve, a felhasználó instrukcióit is figyelembe véve a Now képes a megfelelő helyen, megfelelő időben azokat az információkat tálcán, illetve pontosabban kártyákon kínálni a felhasználóknak. Ráadásul mindezt kérdés nélkül, így a Now sokkal több, mint egy kereső vagy egy adatbázis, sokkal inkább egy személyes asszisztens, aki nem felejt, cserébe mindent tud.

Automata ész

Nemrégiben a Chrome böngésző alfa változatában is feltűnt a funkció, de értelemszerűen ez még nem sok ember számára elfogadható. A korai fejlesztői verzió sok hibával, instabilan működik, nem ajánlott senkinek, aki nincs rákényszerülve, hogy használja. Tegnap azonban átkerült a Now a Chrome béta csatornába, ami már hétköznapi használatban is megállja a helyét, így mindenki aki (amerikai) angol nyelven használja a Chrome-ot és átvált a bétára (egyszerűen le kell futtatni a telepítőt, akár stabil verzióról is három kattintás a váltás) az kipróbálhatja, milyen az, amikor a munkaidő végéhez közeledve egy értesítést kap, hogy mennyi időbe telne hazaérni a jelenlegi forgalmi állapotok közepette.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

A használatához semmit nem kell tenni, mint bejelentkezni a Chrome böngészőbe ugyanazzal a fiókkal, amivel Android vagy iOS alatt is használjuk a Now szolgáltatást. Ezt követően a Chrome értesítések között meg fognak jelenni a Now információi is, amiket bármikor meg lehet nézni a kis harang ikonra kattintva akár Windows, akár Mac OS, akár Chrome OS alatt is. Illetve elvileg a fontosnak ítélt kártyák előbújnak önmaguktól is az oldalsó sávban például a Gmail vagy a Calendar felületénél.

A beállítási lehetőségekről részletesen lehet olvasni a hivatalos Help Centerben itt, illetve fontos, hogy az asztali Now csak akkor működik, ha azt mobilon is aktiváltuk. Bizonyos helyfüggő üzenetek, kártyák esetében asztali környezetben az adott gép lokációját használja a szolgáltatás, így a kis és nagy kijelzőn megjelenő tartalmak eltérhetnek egymástól. Egyelőre az asztali Now csak angol nyelven érhető el, de mire a végleges verziót eléri hat hét múlva a Chrome-ban, addigra feltételezhetően több más nyelv is a támogatottak közé kerül.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 3. 20:31

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.