Szerző: Hlács Ferenc

2014. január 14. 14:56

Pénztárcabarát okostelefonokat mutatott be a Sony

Új belépő kategóriás okostelefonokat mutatott be a Sony. Az Xperia E1 és a néhány phabletet is megszégyenítő méretű Xperia T2 Ultra szerény hardverrel érkezik, ám várhatóan olcsón elérhető lesz, miután a gyártó a feltörekvő piacokra szánja azokat.

HIRDETÉS

Két új, olcsó okostelefont jelentett be a Sony - méreteikkel, úgy látszik a végleteket célozta meg. A Sony Xperia E1 kijelzője a maga 4 hüvelykjével mára kicsinek számít, míg az Xperia T2 Ultra a phabletek között is óriási, 6 hüvelykes panelt kapott. A telefonokat a gyártó valószínűleg a feltörekvő piacokra szánja.

A két készülék közül várhatóan az E1 lesz a legjobb viszonyban a pénztárcákkal, miután igen szerény hardverrel szerelték fel. A telefonban egy kétmagos, 1,4 gigahertzes Qualcomm Snapdragon 200 processzor dolgozik, valamint 512 megabájt RAM és 4 gigabájt belső tárhely, utóbbi microSD-kártyával bővíthető. Előlapi kamerát nem találunk rajta, a hátlapi szenzor pedig csupán 3 megapixeles. A már említett 4 hüvelykes kijelző 800x480 pixeles felbontású, a mobil 1700 mAh-os akkumulátora pedig kivehető. Az E1 hangszórójával igyekszik kiemelkedni az olcsó telefonok közül, a gyártó szerint ugyanis a hátlap alatt található mono hangszórón akár 100 decibeles hangerővel is hallgathatjuk a kedvenc nótákat.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

A méretes T2 Ultrában már eggyel komolyabb vasat találunk, ám a gyártó ezt a készüléket is bőven a zászlóshajója, a Z1 alá célozta be. A tablet kategória alsó határát súroló 6 hüvelykes kijelző 720x1280 pixel (720p) felbontású, a telefon processzora pedig egy négymagos 1,4 gigahertzes Qualcomm Snapdragon 400 chip. RAM-ból 1 gigabájt került bele, belső tárhelye pedig 8 gigabájt, amit itt is van lehetőség microSD-kártyával bővíteni. A T2 Ultra ezen felül már NFC- és LTE-képes, valamint egy 13 megapixeles hátlapi és egy 1,1 megapixeles előlapi kamera is helyet kapott rajta. A phablet akkumulátora is méretes, 3000 mAh-os.

Mindkét készülék 4.3-as Androiddal érkezik, valamint elérhető lesz dual-SIM verzióban is. A Sony egyelőre nem árulta el, hogy új készülékei mikortól lesznek elérhetők, és az árak tekintetében is csak annyi tudható, hogy az Xperia E1 olcsóbb lesz 175 eurónál. A vállalat szerint a T2 Ultrát elsősorban a Kínához, a Közel-Kelethez és a Afrikához hasonló feltörekvő piacokra szánják, de várhatóan kisebb testvére is feltűnik majd ezeken a területeken.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 30. 12:58

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.