Szerző: Hlács Ferenc

2014. január 3. 10:04

Négy új okostelefont mutatott be a Lenovo

A hétfőn kezdődő CES elé vágva négy új okostelefonnal állt elő a Lenovo. A vállalat új csúcskészüléke, az 5,5 hüvelykes Vibe Z mellett három olcsóbb modellt is bemutatott, amelyek között 4,7 hüvelykes kijelzővel felszerelt darabot és hathüvelykes óriást is találunk.

A Lenovo úgy látszik, nem bírt a jövő héten kezdődő CES-ig várni, már ezen a héten négy új okostelefont jelentett be. A gyártó új méretes zászlóshajója Vibe Z névre hallgat, és hardverben mindent hoz, amit 2014 elején egy csúcskészüléktől elvárnánk. A készülékben egy négymagos, 2,2 gigahertzes Qualcomm Snapdragon 800 processzor ketyeg, ami mellé 2 gigabájt RAM került. Az okostelefon 5,5 hüvelykes IPS kijelzője 1920x1080 pixel felbontású, ami kereken 400 ppi-t jelent, méretét tekintve pedig már bátran sorolhatjuk a phabletek közé.

Lenovo Vibe Z

A Vibe Z-ben 16 gigabájt belső tárhelyet találunk, amely microSD-kártyával további 32 gigabájttal bővíthető. Az előlapi kamera 5, a hátlapi pedig 13 megapixeles, és a gyártó szerint nagy látószögű fényképek készítésére is alkalmas. A készülék alig 7,9 milliméter vékony és 147 grammot nyom, de a nagy méretnek köszönhetően egy 3000 mAh-s akkumulátor is elfért benne vagyis az akkumulátoros üzemidővel biztosan nem lesz gondja a felhasználóknak. Ez a Lenovo első, 4G LTE képességekkel felszerelt készüléke, ezen felül a 802.11ac Wi-Fi szabványt és a Bluetooth 4.0-t is támogatja. A készülékre 4.3-as Android rendszer került.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra?

Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra? Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

A vállalat S-szériájában két új okostelefonnal is előállt, ezek a 4,7 hüvelykes a S650 és a Vibe Z méretét is meghaladó, 6 hüvelykes S930, amelyek egyszerre két SIM-kártyát is képesek befogadni, és 4.2-es Androiddal érkeznek. Az S650-ben egy 1,3 gighahertzes négymagos MediaTek Cortex A7 processzort találunk, illetve 1 gigabájt RAM-ot. A kijelzőre itt mindössze 540x960 pixel jutott, a telefon hátlapi kamerája pedig 8 megapixeles. A belső tárhely 8 gigabájt, ami ugyancsak bővíthető microSD-kártyával. A termetes S930 hathüvelykes IPS kijelzője 720x1080 pixel felbontású, processzora pedig szintén az S650-ben látott MediaTek chip. A RAM itt is 1, a belső tárhely pedig 8 gigabájt, és a microSD-foglalatot, valamint a 8 megapixeles hátlapi kamerát is megtaláljuk a készüléken.

Lenovo S930

A negyedik bejelentett okostelefon a gyártó A-sorozatát bővíti. A belépő kategóriás A859-be öthüvelykes 720p-s IPS kijelző került, valamint a már ismert MediaTek processzor. A telefon ezen felül 8 gigabájt belső tárhelyet és egy 8 megapixeles hátlapi kamerát is kapott, továbbá az előző két modellhez hasonlóan dual-SIM képességekkel is kiegészül. Fedélzetén 4.2-es Androidot találunk.

A Lenovo Vibe Z először februárban lesz elérhető, 549 dollár ellenében. Az S-sorozat új szerényebb képességű termékeinek árát is lejjebb húzták meg, az S930, azaz a hathüvelykes készülék 319 dollárért, az S650 pedig 229 dollárért lesz megvásárolható. A legolcsóbb megoldást az A859 jelenti majd, amely mindössze 219 dolláros áron kerül a boltokba.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról