Szerző: Koi Tamás

2013. december 19. 12:40

Önkormányzattól vásárolt kábelszolgáltatót a Telekom

Önkormányzati tulajdonban álló kábelhálózat is került a Magyar Telekom tulajdonába annak az akvizíciós stratégiának a részeként, melyet idén hajtott végre a szolgáltató, illetve annak egyik leányvállalata.

Ahogy arról a hét elején beszámoltunk, a Magyar Telekom idén több kisebb, vidéki kábelhálózatot is felvásárolt, melyekkel a cég tovább kívánja növelni szolgáltatáslefedettségét. A vállalat egy múlt pénteken kiadott sajtóközlemény értelmében összesen 850 millió forintot költött erre a célra, és az akvizíciókkal mintegy 33 ezer új háztartást lesz majd képes ellátni szolgáltatásaival.

A Telekom a HWSW kérdésére nem kívánta elárulni, hogy pontosan mely kábelszolgáltatókat érintette a felvásárlás, mint ahogy az sem derült ki, hogy az idei évben mikor lettek végrehajtva ezek az akvizíciók. Lapunk ugyanakkor több iparági forrástól is úgy értesült, hogy a felvásárlások jelentős részét nem közvetlenül a Magyar Telekom, hanem annak száz százalékos tulajdonát képező leányvállalata, a KalászNet Kft. hajtotta végre, mely idén novembertől az ország több régiójában is szolgáltatást indított.

Az 1998-ban alapított budakalászi céget 2011-ben vásárolta fel a Magyar Telekom, a társaság a nyilvános cégadatok szerint idén január eleje óta Budapesten, a Krisztina körút 55-be van bejegyezve, ugyanarra a címre, amire a Telekom is. A KalászNet idén november 1-től többek közt Dévaványán, Létavértesen, Pusztaszabolcson, Lovasberényben és Zámolyon indított el egy vagy több vezetékes szolgáltatást.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A KalászNet kétségtelenül legnagyobb jelentőségűnek tekinthető idei felvásárlása a kábeltelevíziós és internetes hálózatot üzemeltető nyírbátori Nyírkomot érintette: a szolgáltató által kiküldött tájékoztató értelmében a tévészolgáltatást 2014. február 1-től a KalászNet nyújtja a cég meglévő ügyfeleinek - egyelőre változatlan feltételekkel. A körülbelül 12 ezres lélekszámú Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen szolgáltató Nyírkomot korábban a helyi önkormányzat üzemeltette, a hálózat jelentős része EU-s társfinanszírozásból épült, illetve újult meg évekkel ezelőtt.

A Magyar Telekom az akvizícióval hivatalosan meg nem erősített információk szerint a dunaújvárosi székhelyű Duna-Kábel 2000 Kft-t, illetve egy, a Velencei tó környékén, valamint Tökölön üzemelő kábelhálózatot is felvásárolt.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról