Szerző: Hlács Ferenc

2013. december 11. 11:19

Új Elite szériás vállalati számítógépek a HP-től

Új üzleti számítógépekkel állt elő a HP. A frissen bejelentett eszközök között új vállalati EliteBook ultrabookot, kis méretű asztali PC-ket és monitort is találunk, a gyártó továbbá az oktatás területére szánt eszközöket is bemutatott.

Új készülékekkel bővíti a vállalati felhasználókat célzó Elite szériáját a HP. A cég az új PC-k és notebookok mellett új monitorral és oktatási szolgáltatásokkal, valamint egy diákoknak és iskoláknak szánt notebookkal is előállt.

A HP EliteBook Folio 1040 G1 vállalati notebook a 15,9 milliméter vékony és 1,49 kilogrammot nyom, ezzel az elődjénél több mint 16 százalékkal karcsúbb és 7,3 százalékkal könnyebb is - így bőven az ultrabook kategóriába sorolható. Az alumínium házban érkező laptop felépítése a szériától megszokott igen módon strapabíróra sikerült, a gyártó szerint az extrém hőmérséklettel, a rázkódással és leejtéssel is megbirkózik. A 14 hüvelykes kijelző HD vagy 1080p felbontással, illetve érintésérzékeny változatban is választható. A készülék akár 4G LTE kapcsolódási képességgel, valamint negyedik generációs kétmagos Intel Core i5 vagy i7 processzorral is megvásárolható.

A HP olyan biztonsági funkciókkal egészíti ki a laptopot mint a HP True Start, amely képes visszaállítani a megtámadott, vagy meghibásodott BIOS-t, illetve a HP Trust Circles, ami arról gondoskodik, hogy az érzékeny adatokhoz csak adott személyek férjenek hozzá. Az Elitebook Folio 1040 G1-hez továbbá HP Ultraslim Side Docking Station dokkolóállomás is kérhető a perifériák gyors csatlakoztatása végett. A notebook egyelőre csak az Egyesült Államokban vásárolható meg, 1300 dolláros kezdőáron.

Helytakarékos desktop PC-k

A vállalat az asztali PC-k terén is szolgált újdonsággal, a HP EliteDesk 800 G1 és a Prodesk 600 G1 formájában, amelyeknél úgy látszik, szintén a méret minimalizálása volt a cél, a gyártó szerint ugyanis ezek eddigi legkisebb desktop PC-i. Az EliteDesk 800 G1 háza mindössze egy liter térfogatú, beépített Wi-Fi vevővel, illetve VESA szabványos rögzítési lehetőséggel. A számítógépen hat USB-portot is találunk, amelyek egyike gyorstöltő funkcióval is bír a telefonok vagy tabletek feltöltéséhez. A géphez egyszerre akár három kijelző is csatlakoztatható, azon ugyanis a VGA mellett két DisplayPort-kimenet is található. A HP szerint a készülék energiatakarékos, tétlen állapotban kevesebb mint 8 wattot fogyaszt, valamint negyedik generációs Intel Core processzorral, illetve választható vPro támogatással érkezik.

Rust? Kubernetes? FinOps? Melyiket válasszam?

Egy jó karrierdöntéshez sok apróság szükséges. Egy alapos hazai technológiai körkép azoban még hiányzott. Végre van ilyen, és a 21. kraftie adásban kidumáltuk.

Rust? Kubernetes? FinOps? Melyiket válasszam? Egy jó karrierdöntéshez sok apróság szükséges. Egy alapos hazai technológiai körkép azoban még hiányzott. Végre van ilyen, és a 21. kraftie adásban kidumáltuk.

A ProDesk 600 G1 az EliteDeskéhez hasonló paraméterekkel rendelkezik, és opcionálisan M.2 SSD meghajtóval is kiegészül, mindkét készüléken megtaláljuk továbbá a HP saját biztonsági megoldásait, mint a korábban látott Trust Circles, vagy a BIOS-szintű védelmet biztosító BIOSpehere. Az EliteDesk 800 G1 áprilistól 670 dollártól, a ProDesk 600 G1 pedig már 489 dolláros áron elérhető lesz, várhatóan először az USA-ban.

Olcsó notebook diákoknak

A vállalat az üzleti PC-k mellé monitorokat is gyárt, legújabb terméke az EliteDisplay S230tm. A 23 hüvelykes kijelzőt Windows 8-kompatibilis multitouch képességekkel is felszerelték, mindezt csillogásmentes kivitelben, valamint ugyancsak VESA szabványú rögzítési lehetőséggel. Az IPS panel 178 fokos betekintési szöget biztosít, FullHD felbontással, valamint beépített 720p-s webkamerával és mikrofonnal. A monitor már jövő év elejétől megvásárolható, 360 dolláros kezdőáron. A HP mindezek mellett új, elsősorban oktatási célra szánt eszközökkel is előállt, ilyen a masszív felépítésű Classmate Notebook, amely Intel Celeron N2000 Series processzorral és Windows 8.1-gyel a fedélzetén érkezik.

a címlapról