Szerző: Hlács Ferenc

2013. december 11. 11:19

Új Elite szériás vállalati számítógépek a HP-től

Új üzleti számítógépekkel állt elő a HP. A frissen bejelentett eszközök között új vállalati EliteBook ultrabookot, kis méretű asztali PC-ket és monitort is találunk, a gyártó továbbá az oktatás területére szánt eszközöket is bemutatott.

Új készülékekkel bővíti a vállalati felhasználókat célzó Elite szériáját a HP. A cég az új PC-k és notebookok mellett új monitorral és oktatási szolgáltatásokkal, valamint egy diákoknak és iskoláknak szánt notebookkal is előállt.

A HP EliteBook Folio 1040 G1 vállalati notebook a 15,9 milliméter vékony és 1,49 kilogrammot nyom, ezzel az elődjénél több mint 16 százalékkal karcsúbb és 7,3 százalékkal könnyebb is - így bőven az ultrabook kategóriába sorolható. Az alumínium házban érkező laptop felépítése a szériától megszokott igen módon strapabíróra sikerült, a gyártó szerint az extrém hőmérséklettel, a rázkódással és leejtéssel is megbirkózik. A 14 hüvelykes kijelző HD vagy 1080p felbontással, illetve érintésérzékeny változatban is választható. A készülék akár 4G LTE kapcsolódási képességgel, valamint negyedik generációs kétmagos Intel Core i5 vagy i7 processzorral is megvásárolható.

A HP olyan biztonsági funkciókkal egészíti ki a laptopot mint a HP True Start, amely képes visszaállítani a megtámadott, vagy meghibásodott BIOS-t, illetve a HP Trust Circles, ami arról gondoskodik, hogy az érzékeny adatokhoz csak adott személyek férjenek hozzá. Az Elitebook Folio 1040 G1-hez továbbá HP Ultraslim Side Docking Station dokkolóállomás is kérhető a perifériák gyors csatlakoztatása végett. A notebook egyelőre csak az Egyesült Államokban vásárolható meg, 1300 dolláros kezdőáron.

Helytakarékos desktop PC-k

A vállalat az asztali PC-k terén is szolgált újdonsággal, a HP EliteDesk 800 G1 és a Prodesk 600 G1 formájában, amelyeknél úgy látszik, szintén a méret minimalizálása volt a cél, a gyártó szerint ugyanis ezek eddigi legkisebb desktop PC-i. Az EliteDesk 800 G1 háza mindössze egy liter térfogatú, beépített Wi-Fi vevővel, illetve VESA szabványos rögzítési lehetőséggel. A számítógépen hat USB-portot is találunk, amelyek egyike gyorstöltő funkcióval is bír a telefonok vagy tabletek feltöltéséhez. A géphez egyszerre akár három kijelző is csatlakoztatható, azon ugyanis a VGA mellett két DisplayPort-kimenet is található. A HP szerint a készülék energiatakarékos, tétlen állapotban kevesebb mint 8 wattot fogyaszt, valamint negyedik generációs Intel Core processzorral, illetve választható vPro támogatással érkezik.

Éles a modern webfejlesztés és CI/CD meetupjaink programja!

December 29-30-án folyatódik a HWSW online meetup-sorozata.

Éles a modern webfejlesztés és CI/CD meetupjaink programja! December 29-30-án folyatódik a HWSW online meetup-sorozata.

A ProDesk 600 G1 az EliteDeskéhez hasonló paraméterekkel rendelkezik, és opcionálisan M.2 SSD meghajtóval is kiegészül, mindkét készüléken megtaláljuk továbbá a HP saját biztonsági megoldásait, mint a korábban látott Trust Circles, vagy a BIOS-szintű védelmet biztosító BIOSpehere. Az EliteDesk 800 G1 áprilistól 670 dollártól, a ProDesk 600 G1 pedig már 489 dolláros áron elérhető lesz, várhatóan először az USA-ban.

Olcsó notebook diákoknak

A vállalat az üzleti PC-k mellé monitorokat is gyárt, legújabb terméke az EliteDisplay S230tm. A 23 hüvelykes kijelzőt Windows 8-kompatibilis multitouch képességekkel is felszerelték, mindezt csillogásmentes kivitelben, valamint ugyancsak VESA szabványú rögzítési lehetőséggel. Az IPS panel 178 fokos betekintési szöget biztosít, FullHD felbontással, valamint beépített 720p-s webkamerával és mikrofonnal. A monitor már jövő év elejétől megvásárolható, 360 dolláros kezdőáron. A HP mindezek mellett új, elsősorban oktatási célra szánt eszközökkel is előállt, ilyen a masszív felépítésű Classmate Notebook, amely Intel Celeron N2000 Series processzorral és Windows 8.1-gyel a fedélzetén érkezik.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 29. 00:21

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.