:

Szerző: Hlács Ferenc

2013. december 10. 10:44

Biztonsági frissítést kapnak a Microsoft-fiókok

A Microsoft új biztonsági funkciókat ad felhasználói fiókjaihoz. A napokban érkező frissítést követően a felhasználók részletesen nyomon követhetik a profiljuk eseményeit, beleértve a sikertelen bejelentkezési kísérleteket is, és a biztonsági értesítéseket is szabályozhatják.

Új biztonsági funkciókkal egészíti ki felhasználói fiókjait a Microsoft, hogy átláthatóbbá és könnyen kezelhetővé tegye a profilok felügyeletét. A vállalat a felhasználók visszajelzései alapján adott új opciókat rendszeréhez. Sokan például látni szerették volna a korábbi bejelentkezéseket és a fiók egyéb tevékenységeinek naplóját, ezt pedig hamarosan meg is tehetik a fiókbeállításoknál megjelenő “Recent activity” fülre kattintva.

Itt részletesen megtekinthető, hogy mi is történt az adott felhasználó háza táján, a lap a sikeres bejelentkezések mellett a sikertelen próbálkozásokat, valamint a megadott biztonsági adatokon eszközölt változtatásokat is listázza, azok pontos idejével és földrajzi helyével együtt (ezt természetesen a Bing térképen láthatjuk), sőt az is ellenőrizhető, hogy a hozzáférés vagy módosítás milyen platformról, azon belül pedig milyen böngészőből történt. Amennyiben a felsorolt események valamelyike alapján úgy tűnik, hogy illetéktelen behatolást kíséreltek meg a fiókba, az egy gombnyomással jelezhető a Microsoft felé, amely azután “megteszi a szükséges lépéseket” a profil védelme érdekében - a vállalat azt nem árulta el, ezt jelent-e többet a hozzáférési adatok megváltoztatásánál.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Áprilisban a Microsoft is bevezette a kétlépéses azonosítást minden szolgáltatásához, most pedig “vésznyitót” ad hozzá, például olyan kifejezetten ritka, ám annál kínosabb esetekre, ha elveszítenénk a hozzáférést email fiókunkhoz és ezzel egy időben telefonunknak is lába kelne. Hasonló helyzetekben ezentúl egy visszaállító kód segítségével férhetünk ismét hozzá a fiókhoz. Ilyen kódot bárki igényelhet - egyszerre csak egyet - akkor is, ha nem használ kétlépcsős azonosítást, ugyanakkor magától értetődő módon érdemes azt biztonságos helyen tartani, hiszen birtokában megkerülhető a kétfaktoros belépés.

A vállalat mintegy 700 millió felhasználója ezentúl a biztonsági értesítéseket is szabályozhatja, kijelölhetik, hogy azok hova érkezzenek, legyen szó megadott email címről vagy telefonszámról. A biztonsági funkciók kétségtelenül hasznosak, különösen az új tevékenységi napló, amellyel még a sikertelen behatolási próbálkozások is nyomon követhetők. A Microsoft szerint az új opciók a következő napokban válnak mindenki számára elérhetővé.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 20:13

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.