Szerző: Hlács Ferenc

2013. december 7. 09:58

A Dropboxnál kétszer gyorsabban növekszik a BitTorrent Sync

Átlépte a kétmilliót a BitTorrent Sync felhasználóinak száma. A peer-to-peer fájlszinkronizálós szolgáltatás a vállalat szerint kétszer olyan gyorsan növekszik, mint a Dropbox az indulásakor, továbbá gyorsabb és megbízhatóbb megoldást kínál. Valódi fenyegetést azonban egyelőre nem jelent az online tárhelyre nézve.

HIRDETÉS

Rohamosan növekszik a BitTorrent Sync felhasználóinak száma: egy hónapja lépte át az egymilliót, azóta pedig nagyjából négy hét alatt megduplázódott, így a szolgáltatást már több mint kétmillióan veszik igénybe. A BitTorrent peer-to-peer fájlszinkronizációs megoldása a Dropboxhoz hasonló online tárhelyszolgáltatókkal igyekszik versenyre kelni, ám tényleges fenyegetést egyelőre nem jelent azok számára, hiszen bár felhasználói bázisának növekedése figyelemre méltó, az jelenleg nagyjából századrésze a Dropboxénak, amely idén novemberben érte el a 200 milliót.

A BitTorrent szerint ugyanakkor a növekedése jóval gyorsabb, mintegy kétszerese az említett cloud-tárhelyének. A Sync nyolc hónapja működik, és ezalatt valóban jóval gyorsabban sikerült felhasználókat gyűjtenie, mint a Dropboxnak működése kezdeti szakaszában - igaz, akkor a hasonló online tárolók koncepciója még nem örvendett a maihoz hasonló ismertségnek és népszerűségnek.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

A vállalat elsősorban azzal indokolja a sikert, hogy a felhasználók biztonságos szinkronizációra vágynak, miután bizalmuk megingott a fentihez hasonló online platformokban az utóbbi idők lehallgatási és megfigyelési botrányait követően. A BitTorrent Sync ilyen szempontból ideális megoldást kínál, hiszen használatával az adatokat nem a vállalatra bízzuk, szinkronizálásuk peer-to-peer alapon, közvetlenül a kívánt készülékek között történik, központi szerver közbeiktatása nélkül. Így ráadásul a tárterületnek is csak a rendelkezésre álló merevlemezek mérete szab határt, ami mára sok háztartásban jóval több mint a legtöbb cloud-szolgáltató kínálata.

Megbízhatósága mellett a BitTorrent gyorsabbnak is tartja - egyébiránt ingyenes - termékét riválisainál. A vállalat helyi hálózatokon végzett tesztjei szerint a Sync csaknem hétszer gyorsabb adatátvitelre volt képes mint a Dropbox, amelyet úgy látszik, nemezisének nevezett ki. Ennek megfelelően a BitTorrent a szolgáltatás által tárolt adatmennyiség összehasonlításában is a “kékdobozos” vállalatot veszi elő, amelynél egy felhasználóra 0,42 gigabájt adat jut, míg a Sync felhasználónként 20 gigabájt adatot mozgat - estében tárolásról ugyanis nem beszélhetünk, így az is kéréses, hogy az összehasonlítás mennyire állja meg a helyét. A BitTorrent fájlszinkronizáló szoftverének térnyerése mindenesetre tagadhatatlan, és a vállalat is mindent megtesz annak népszerűsítése és fejlesztése érdekében, nemrég API-t is kiadott a Sync legújabb verziójához.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 08:06

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.