Szerző: Vörös Péter

2000. szeptember 13. 22:56

Egy újabb pénzügyi elemző szerint gyengébbek a vártnál az Intel és az AMD kilátásai az év hátralévő részén

Ezúttal a Banc of America egyik részvényelemzőjéről, bizonyos Richard Whittington-ról van szó, aki mindkét cég esetében a minősítést eggyel csökkentette - ennek hatására az Intel ma 3,69$-ral 61,25$-ra esett vissza (69,1 millió részvény cserélt gazdát, ezzel a második legnagyobb forgalmú amerikai részvény volt az Intel), az AMD 2,07$-ral 28,44$-ra csökkent. (A mostani vitákat kiváltó első hírt ld. itt .)

Ezúttal a Banc of America egyik részvényelemzőjéről, bizonyos Richard Whittington-ról van szó, aki mindkét cég esetében a minősítést eggyel csökkentette - ennek hatására az Intel ma 3,69$-ral 61,25$-ra esett vissza (69,1 millió részvény cserélt gazdát, ezzel a második legnagyobb forgalmú amerikai részvény volt az Intel), az AMD 2,07$-ral 28,44$-ra csökkent. (A mostani vitákat kiváltó első hírt ld. itt.)

Whittington szerint az otthoni PC kereslet csökkent és mindkét cég profitját érzékenyen érinthetik a továbbra is meglévő hiányjelenségek - így az Intel harmadik negyedéves profitja részvényenként 38 centre csökkenhet a korábban előrejelzett 39 centtel szemben, míg a chipgyártó óriás forgalma 9,1 milliárd $ lesz, szemben a korábban várt 9,4 milliárd $-ral. Az Intel negyedik negyedéves forgalma Whittington szerint 10,1 milliárd $ lesz szemben a korábban várt 10,6 milliárd $-ral, míg a nyereség 44 cent lesz részvényenként, szemben a korábban előrejelzett 45 centtel.

Az AMD esetében a várt negyedéves profit 65 cent helyett 63 cent lesz részvényenként, míg a forgalom a korábbi várakozásokkal azonosan alakul és 1,28 milliárd $ lesz. A negyedik negyedéves nyereség az eredetileg várt 86 centhez képest csak 78 cent lesz részvényenként, míg a forgalom a korábban várt 1,5 milliárd $-hoz képest 'csak' 1,45 milliárd $ körül alakul.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról