:

Szerző: Hlács Ferenc

2013. november 19. 10:34

22 órás üzemidőt ígér a Toshiba új ultrabookja

Majdnem egész napos üzemidővel érkezik a Toshiba legújabb ultrabookja. A 13 hüvelykes Dynabook KIRA V634 a gyártó szerint 22 órát is kibír egyetlen töltéssel, cserébe viszont kis felbontással és érintőkijelző nélkül érkezik. A vállalat azokra is gondolt, akiknek ez túl nagy áldozatot jelent, őket Dynabook KIRA V834-gyel igyekszik vigasztalni.

Két új ultrabookkal állt elő a Toshiba. A Kirabook szériát gyarapító Dynabook KIRA V634 mérete mellett leginkább figyelemreméltó akkumulátoros üzemidejével hódíthat: a gyártó szerint a készülék akár 22 órát is kibír egyetlen feltöltéssel, ami a leghosszabb munkanapra is bőségesen elegendő, a notebook ráadásul mindössze 1,12 kilogrammot nyom.

Az impresszív üzemidő persze nem jár áldozatok nélkül, ahhoz hogy az - állítólag - majdnem egész nap tartó, töltés nélküli munka megvalósítható legyen, a notebook 13 hüvelykes kijelzőjének felbontása mindössze 1366x768 pixel, ráadásul nem is érintésérzékeny. Utóbbival ugyanakkor valószínűleg sokan kibékülnek majd, és bár a felbontás korántsem eget rengető, számos más gyártó csúcskészülékein is találunk hasonló paraméterekkel rendelkező paneleket.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A Toshiba azoknak is kínál alternatívát, akiket a fenti képminőség elrettentene a készüléktől, a notebook ugyanis jóval komolyabb, 2560x1440 pixeles kijelzővel is megvásárolható, noha ezen modell esetében az akkus üzemidő is jócskán visszaesik - bár a 14 órásra ígért teljesítménye még mindig figyelemreméltó. A gyártó érintőképernyős alternatívaként bejelentette még a hasonló paraméterekkel rendelkező Dynabook KIRA V834 ultrabookot, amely ugyancsak 2560x1440-es felbontást és 14 órás üzemidőt tudhat magáénak.

Mindkét készülék Intel Haswell generációs Core processzorokkal érkezik, amik mellé 8 gigabájt RAM, és egy 128 gigabájtos SSD társul. A notebookok a IEEE 801.11ac szabványú Wi-Fi, valamint Bluetooth 4.0 támogatással érkeznek, DTS Studio hangrendszerrel kiegészülve. Mindkettőn előre telepítve találjuk a Windows 8.1 operációs rendszert, az Office Home and Business 2013, valamint a Photoshop Elements 11 szoftvercsomagokat.

A Toshiba legújabb ultrabookjai Japánban november 20-án kerülnek a boltokba, azt azonban egyelőre nem tudni, hogy a régión kívül mikor lesznek elérhetők - vagy hogy kaphatók lesznek-e egyáltalán. A Dynabook KIRA V634 nagyjából 1450 dollárba kerül majd, érintőkijelzős párja, a Dynabook KIRA V834 pedig körülbelül 1530 dollárért lesz megvásárolható.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 00:51

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.