Szerző: Hlács Ferenc

2013. november 18. 09:32

Facebook login API-kat jelentett be a Microsoft

Új, Facebook Login API-kkal állt elő a Microsoft, Windows 8, 8.1 és Windows Phone 8 operációs rendszerekhez. A fejlesztői környezetek a fenti platformok alkalmazásainál is lehetővé teszik a Facebook azonosító használatát a bejelentkezéshez, valamint az appok információinak megosztását.

A Facebook-fiókunkat már jó ideje sokkal többre használjuk a puszta kapcsolattartásnál vagy a tartalmak megosztásánál. Profilunkat mára számos játékban és egyéb alkalmazásban használjuk belépési azonosítóként, de a fejlesztők is nagy hasznát veszik közösségi oldal statisztikáinak szoftvereik csiszolása során.

A közösségi oldal által kínált egységes bejelentkezésben rejlő lehetőségeket úgy látszik, a Microsoft is felismerte, ugyanis bejelentette Facebook Login API-jait Windows 8, 8.1 és Windows Phone 8 rendszerekre. A Windows App Builder és a Windows Phone Developer blogokról beszerezhető fejlesztői környezetek asztali operációs rendszerekre készülő verziója teljes értékű API letöltve azonnal használatba vehető, a mobilos változat viszont egyelőre béta állapotban van. A tesztidőszak a Microsoft szerint legfeljebb 60 napig tart majd, ezalatt pedig bátorítja a fejlesztőket, hogy próbálják ki a felületet, és küldjenek visszajelzést tapasztalataikról.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A lehetősséggel a cég nagy lökést adhat a platformra készülő alkalmazásoknak, a felhasználók ugyanis hajlamosak visszariadni egy-egy app kipróbálásától, ha azt látják, hogy ahhoz bejelentkezés szükséges. A Janrain 2012-es felmérése szerint például az amerikai válaszadók 92 százaléka azért hagyja ott az egyes weboldalakat, mert elfelejtette a hozzá tartozó jelszót vagy felhasználónevet. A közösségi oldal szerint amennyiben a Facebook Login funkció adott, azt a felhasználók 70 százaléka választja az adott app saját felülete helyett.

Az API-k segítségével a fejlesztők olyan opciókat építhetnek alkalmazásaikba, mint az egy gombnyomásra történő bejelentkezés a készüléken tárolt Facebook-azonosító használatával, a játékokban elért pontszámok, illetve egyéb információk megosztása, játék az ismerősök ellen,valamint az appon belüli fényképmegosztás. Számos cég tervezi az API-k alkalmazását, ilyen a Foursquare, valamint az Adobe is, amely Revel és Photoshop Express szoftvereibe építené be a funkciót, a szoftverrel készített képek könnyebb megosztása végett.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról