Szerző: Vörös Péter

2000. szeptember 13. 21:33

Újabb Linux siker: TurboLinux egy Hollywood-i bankban

A The First Credit Bank of Los Angeles egy viszonylag kisebb (300 millió $-os mérlegfőösszegű) bank Nyugat Hollywood-ban, ahol egyelőre olyan kevésbé fontos feladatokra fogják használni a Linux-ot, mint fájlok megosztása, nyomtatás és fájlok elküldése Interneten. A bank fő számítástechnikai műveleteit továbbra is egy mainframe-en végzik el. A TurboLinux szerverek Windows NT-s rendszereket váltanak fel, közölte a bank.

A pénzügyi intézetek megnyerése fontos lépés a Linux történetében. A bank 1999. közepén kezdte a TurboLinux próba projektet és most tartanak a Linux-nak az éles szerverekre történő installálásánál. A TurboLinux olyan Linux disztribúció értékesítésére specializálta magát, amely jól működik az olyan magasabb szintű programokkal, mint az Oracle adatbázis szoftvere, az OpenMerchant bevásárló kosár szoftvere, az Apache Web szerver és a Tallyman e-kereskedelmi szoftvere.

A TurboLinux gyökerei Ázsiában vannak, de a cég egyre erősebben terjeszkedik az USA-ban, ahol egyelőre a Red Hat az egyértelmű piacvezető. A Red Hat, a Caldera és a SuSE mellett a TurboLinux a Linux olyan globális, kommerciális változata, amelyet az IBM kiemelten támogat, bár a Nagy Kék alacsonyabb szinten együttműködési szerződést kötött a francia Mandrakesoft-tal is.

a címlapról

generatív

0

Jön a Meta saját képgenerátora

2023. december 8. 10:30

A Meta szolgáltatásain keresztül nyilvánosan elérhető képeken képezték ki a cég saját generatív MI-jét.