Szerző: Bodnár Ádám

2000. szeptember 13. 15:13

A UPC bejelentette 1,43 milliárd Euro értékű részvénykibocsátási akcióját

A United Pan-Europe Communications N.V.

A United Pan-Europe Communications N.V. (UPC) a mai napon bejelentette, hogy átváltható elsőbbségi részvényeket bocsát ki 1,43 milliárd euró (1,24 milliárd USA dollár) értékben. A készpénz ellenében megszerezhető részvényeket az alábbi tagokból álló befektetői csoport vásárolhatja meg: Motorola Inc., Liberty Media Corporation és UnitedGlobalCom Inc. vállalatok, a Capital Research and Management Company által kezelt alapok, valamint az Alliance Capital önálló döntési jogkörrel nem rendelkező (diszkrecionális) ügyfelei.

A részvényeladás útján végrehajtott finanszírozási tranzakció nem csupán a UPC mérlegpozícióját fogja erősíteni, hanem a cég üzleti tervének kidolgozásához és végrehajtásához szükséges forrásokat is előteremti. A részvénykibocsátás emellett a UPC hosszú távú finanszírozási konstrukcióját megalapozó vállalati stratégia folytatását is jelenti. "Nagyra értékeljük a UPC integrált stratégiáját ismerő szakmai és pénzügyi szereplők határozott támogatását" - nyilatkozta Mark Schneider, a UPC vezérigazgatója.

A UPC az átváltható elsőbbségi részvényeket 8 százalékos osztalékhozam figyelembe vételével számított diszkontált értéken bocsátja ki, és 35,455 eurós konverziós árfolyamon váltja át törzsrészvényekre. Az átváltható elsőbbségi részvényeken kívül a befektetők opciós utalványokat is kapnak, amelyek révén a konverziós értékhez képest 20 százalékos felárral vásárolhatnak UPC-törzsrészvényeket. A kibocsátott opciós utalványok számának meghatározásához a teljes vételár 15 százalékát el kell osztani a konverziós árfolyammal. Ha az átváltható elsőbbségi részvények átváltása nem történik meg, vagy a UPC 12 év elteltével nem vásárolja vissza őket önként, a UPC-nek tetszés szerint készpénzzel vagy részvényekkel kell az átváltható elsőbbségi részvényekért fizetnie. Ezen túlmenően, a UPC bizonyos körülmények között ragaszkodhat az átváltható elsőbbségi részvények átváltásához.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról

GITHUB

0

Elérhetővé vált a GitHub Copilot Enterprise

2024. február 29. 11:34

Az előzetes után általánosan hozzáférhetővé vált a GitHubon a Copilot új szintje, ami a szervezetek belsős kódbázisa alapján segíti a fejlesztőket.