:

Szerző: Bodnár Ádám

2000. szeptember 13. 15:13

A UPC bejelentette 1,43 milliárd Euro értékű részvénykibocsátási akcióját

A United Pan-Europe Communications N.V.

A United Pan-Europe Communications N.V. (UPC) a mai napon bejelentette, hogy átváltható elsőbbségi részvényeket bocsát ki 1,43 milliárd euró (1,24 milliárd USA dollár) értékben. A készpénz ellenében megszerezhető részvényeket az alábbi tagokból álló befektetői csoport vásárolhatja meg: Motorola Inc., Liberty Media Corporation és UnitedGlobalCom Inc. vállalatok, a Capital Research and Management Company által kezelt alapok, valamint az Alliance Capital önálló döntési jogkörrel nem rendelkező (diszkrecionális) ügyfelei.

A részvényeladás útján végrehajtott finanszírozási tranzakció nem csupán a UPC mérlegpozícióját fogja erősíteni, hanem a cég üzleti tervének kidolgozásához és végrehajtásához szükséges forrásokat is előteremti. A részvénykibocsátás emellett a UPC hosszú távú finanszírozási konstrukcióját megalapozó vállalati stratégia folytatását is jelenti. "Nagyra értékeljük a UPC integrált stratégiáját ismerő szakmai és pénzügyi szereplők határozott támogatását" - nyilatkozta Mark Schneider, a UPC vezérigazgatója.

A UPC az átváltható elsőbbségi részvényeket 8 százalékos osztalékhozam figyelembe vételével számított diszkontált értéken bocsátja ki, és 35,455 eurós konverziós árfolyamon váltja át törzsrészvényekre. Az átváltható elsőbbségi részvényeken kívül a befektetők opciós utalványokat is kapnak, amelyek révén a konverziós értékhez képest 20 százalékos felárral vásárolhatnak UPC-törzsrészvényeket. A kibocsátott opciós utalványok számának meghatározásához a teljes vételár 15 százalékát el kell osztani a konverziós árfolyammal. Ha az átváltható elsőbbségi részvények átváltása nem történik meg, vagy a UPC 12 év elteltével nem vásárolja vissza őket önként, a UPC-nek tetszés szerint készpénzzel vagy részvényekkel kell az átváltható elsőbbségi részvényekért fizetnie. Ezen túlmenően, a UPC bizonyos körülmények között ragaszkodhat az átváltható elsőbbségi részvények átváltásához.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 02:03

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.