Szerző: Hlács Ferenc

2013. október 25. 14:40

Végleg lekapcsolják az analóg televízióadást

Október végével az NMHH határozata alapján teljesen lekapcsolják a magyarországi földfelszíni analóg televíziós sugárzást, amelyet a MinDig TV digitális szolgáltatás vált. A MinDig TV gyakorlatilag az ország teljes területén egy szoba- vagy tetőantenna és egy dekóder segítségével érhető el.

Végleg megszűnik a hazai analóg földfelszíni televíziós sugárzás október 31-én 12:30 perckor, azt ugyanis a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) döntése alapján Észak- és Északkelet-Magyarországon és a Dél-Dunántúlon is lekapcsolják. Az analóg sugárzás megszűnésest követően a földfelszíni vételhez ragaszkodó tévénézők a MinDig TV szolgáltatást vehetik igénybe, amely már jelenleg is elérhető csaknem a teljes lakosság számára. Az átállással ezért nem kell feltétlenül hónap végéig várni a digitális sugárzás vételéhez csak egy szoba- vagy tetőantennára és egy dekóderre van szükség - az újabb tévékészülékek mellé azonban már dekóder sem szükséges.

A digitális rádiós és televíziós hálózatok kiépítése, valamint a szolgáltatások bevezetése az Antenna Hungária részéről 25 milliárd forintos beruházást jelent, eddig 213 digitális adóberendezést helyeztek üzembe. A MinDig TV szolgáltatásra az átállás folyamán néhány hét alatt több százezren váltottak, a MinDig TV Extra pedig már csaknem 130 ezer előfizetőt tudhat magáénak, ezzel ez a negyedik legnagyobb hazai fizetős televíziós szolgáltatás. Az érintett háztartások az analóg lekapcsolásra készülve eddig mintegy 350 ezer DVB-T MPEG-4 dekódert vásároltak a hazai kiskereskedőktől. A folyamat során 103 telephelyen 186 analóg adást sugárzó berendezést helyeznek üzemen kívül, amelyek korábban az M1, a TV2 és az RTL Klub adásáról gondoskodtak.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

A MinDig TV és a MinDig TV Extra szolgáltatásokat sugárzó telephelyek száma továbbá 90-re bővül, miután az Antenna Hungária november elsején 19 átjátszóadó-telephelyen indítja el a digitális sugárzást, így - a fizetős tartalmakat is beleértve - 31 csatorna válik elérhetővé immár Borsod-Abaúj-Zemplén, Baranya, Nógrád, Pest, Heves és Somogy megye eddig ellátatlan településein is, több helyen pedig az eddigi részleges ellátottság javul majd. Ezen felül hét további telephely (Kab-hegy, Fehérgyarmat, Kiskőrös, Csávoly, Kaposvár, Siklós, Tamási) kezdi meg a Mindig TV családi csomagja, a B Multiplex sugárzását november eső hetében, így az Antenna Hungária teljes digitális televíziós termékportfóliója 99 százalékos lakossági lefedettség mellett lesz elérhető.

Az Antenna Hungária eddigi információi alapján az analóg szolgáltatást használók legnagyobb része a digitális földfelszíni adásra vált, ezzel pedig év végére a szolgáltató reményei szerint akár egymillióra nőhet a MinDig TV-t használók száma, amivel az Antenna Hungária válna a legnagyobb hazai digitális televíziós szolgáltatóvá.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról