:

Szerző: Hlács Ferenc

2013. október 3. 16:15

Új korlátlan csomagok a Vodafone-nál és a Telenornál

Új, részben vagy teljes egészében korlátlan beszélgetést lehetővé tevő tarifacsomagokkal állt elő a Vodafone csütörtöki sajtótájékoztatóján - pár perccel később a Telenor is bemutatta saját, beszélgetés és SMS-limit nélküli tarifáit. A Vodafone továbbá bejelentette, négy csomagra szűkíti teljes lakossági előfizetői portfólióját.

Korlátlan csomagok a Vodafone és a Telenor kínálatában

A piros szolgáltató először az egy évvel ezelőtt bejelentett Red csomag frissített változatait mutatta be, ezek a Red Basic és a Red Plus. A Red Basic csomag 9990 forintért kínál korlátlan mobil beszélgetést és SMS-ezést minden hazai hálózatba, amit 500 megabájt adatforgalommal egészít ki. A Red Plus csomag pedig hasonló feltételek mellett 13990 forintért két gigabájt adatforgalmat biztosít. A Vodafone Magyarország vezérigazgatója Diego Massidda a HWSW kérdésére elmondta, a Red Basicre a következő három hónapban lehet biztosan előfizetni, azt követően viszont fenntartják a csomag megszüntetésének, vagy megváltoztatásának jogát. Aki azonban december 31-ig a Red Basicre fizet elő, hűségidejének lejártáig biztosan a fenti díjakkal számolhat - mondta el a cégvezető.

Hozzátette, a Red Plus bevezetésével megszűnik a szolgáltató korábbi "zászlóshajója", a Red Super csomag, azt ugyanakkor nem árulta el, jelenleg összesen hány Red előfizető van Magyarországon. Az új szolgáltatások mellett a Vodafone egyforintos készülékek listáját is bővíti, amelyeket a telefon független árkategóriájának megfelelően a tarifacsomagok árán felüli 2, 3, 5 vagy 8 ezer forintos havi díjért (gyakorlatilag havi lebontásban fizetett készüléktámogatás) lehet megvásárolni.

(* - a perceket és SMS-eket együtt számolva)

A Vodafone bejelentését követően pár perccel a Telenor is közölte, korlátlan tarifacsomagokkal bővíti a portfólióját. A Telenor Flow 1 tarifacsomag (készülékvásárlás nélkül) 5990 forintos havidíjért korlátlan hálózaton belüli telefonhívását teszi lehetővé, hálózaton kívülre azonban csak 180 percnyi beszélgetést tartalmaz, ennek leforgalmazása után 40 forintos percdíjjal beszélhet, illetve SMS-ezhet az előfizető. A Telenor Flow Total 1 tarifacsomag bármely belföldi hálózatba korlátlan telefonálást és SMS küldést kínál 9990 forintért havidíjért. Mindkét csomag 500 megabájt belföldi adatforgalmat tartalmaz, de a Flow Total 1-gyel egyébként megegyező új Flow Total 2 csomagban 2 gigabájt van, ennek ára havi 17990 forint.

A Vodafone átalakítja más csomagjait is

A két új Red mellett a Vodafone az olcsóbb kategóriát képviselő Go, illetve Go+ csomagjait is bemutatta. Előbbi havi 2690 forintos áráért cserébe 100 perc beszélgetést vagy 100 SMS-t, valamint 150 megabájt adatforgalmat kínál bármely hálózatba, az ingyenes keret átlépése után pedig 40 forintos perc- és SMS-díjat számol, mindezt két éves határozott idejű szerződés esetén, készülék vásárlása nélkül. Amennyiben a csomaghoz telefont is választunk, a havidíj 3190 forintra emelkedik.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A Go+ csomagnál készülék nélkül 4990 forintért, azzal együtt pedig 5990 forintért hálózaton belül korlátlan, más hálózatba pedig 150 perc ingyenes beszélgetést és SMS-t kapunk, 500 megabájt adatforgalommal és minden belföldi hálózatba 40 forintos percdíjjal. Az egyszerű Go csomagról az előfizetők bármikor Go+-ra válthatnak.

A Vodafone új tarifáit bemutató weboldálán közölt leírásból kiderül, hogy a csomagok közül egyik sem engedélyezi a tetheringet, azaz a mobilinternet készülékek közötti megosztását. Ez egyes előfizetőket visszatarthat az egyébként kedvező árú csomagok megvásárlásától, hiszen sokan munkájukból kifolyólag is használják a telefonjukról leosztott mobilinternetet.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 11:42

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.