Szerző: Hlács Ferenc

2013. október 2. 15:52

Battlebox: NVIDIA erőgépek 4K játékhoz

4K játékra szánt erőgépekkel állt elő az NVIDIA, több PC-kereskedővel karöltve. A Battlebox program keretei között összeállított PC-k csúcshardverrel érkeznek, a megfelelő grafikus teljesítményről legalább két, SLI-be kötött GeForce GTX 780 vagy TITAN GPU gondoskodik.

A legelvetemültebb játékosokat veszi célba az NVIDIA GeForce GTX Battlebox programjával. A vállalat olyan "butik" PC-gyártókkal lépett együttműködésre, mint a Falcon Northwest, a Digital Storm, a Maingear vagy az Origin. A Battlebox program nevével fémjelzett PC-k szigorúan csúcskategóriás NVIDIA hardverrel érkeznek, így GeFroce GTX 780 vagy TITAN GPU-kkal, ráadásul többel, az erőgépek ugyanis dupla vagy tripla SLI konfigurációban érhetők el. Ezen felül az Intel legújabb generációs Core i5 vagy i7 processzorai kerülnek a gépekbe, a hozzájuk igazított hűtőrendszerrel együtt. A nagy sebességű, overclock-barát  DDR3 RAM mellé pedig SSD-k is társulnak.

Ilyen specifikációk után nem meglepő, hogy a vállalat a gépeket 4K (3840x2160 pixel felbontású) játékhoz ajánlja, maximális grafikai beállításokkal és az összes létező NVIDIA GPU-funkció bekapcsolásával, valamint a három kijelzőt igába hajtó szuper-szélesvásznú játékélményhez, ami jelen esetben valamivel hihetőbb, mint a korábban látott Piston hasonló ígéretei.

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

A vállalat szerint a Battlebox játékélmény az olyan címeknél a legkiemelkedőbb, mint az Assassin’s Creed IV Black Flag, a Batman: Arkham Origins, a Call of Duty: Ghosts, vagy a Watch Dogs. A fentiek fényében bizonyára sokan sejtik, a Battlebox címkével ellátott PC-k ára valamivel meghaladja majd az irodai számítógépekét. Az Origin kínálatában a legolcsóbb darab, a Millenium 2887 dollárról indul, de találunk bőven háromezer dollár fölötti konfigurációt is. A Milleniumban alaphelyzetben egy Intel  Core i5 processzort találunk, ami 3,4 gigahertzen ketyeg, továbbá két darab 3 gigabájtos EVGA GTX 780 videokártyát, 16 gigabájt 1600 megahertzes memóriát és egy 500 gigabájtos  merevlemezt.

Az NVIDIA és a PC-kereskedők valószínűleg a közelgő ünnepek szelét akarják befogni a vitorlájukba, amikor olyan versenytársakkal kell szembenézniük a gamerek meghódításáért, mint a Sony és a Microsoft új konzoljai, a Playstation 4 és az Xbox One, vagy a már említett, kifejezetten játékra kihegyezett, ám kétes esélyű kompakt Piston.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról