Szerző: Hlács Ferenc

2013. október 2. 09:14

Kisebbek és tovább bírják az új GoPro kamerák

Bemutatta adrenalinfüggőknek szánt kamerái legújabb változatát a GoPro. A Hero3+ Black és Silver edition kisebb és gyorsabb lett, akkumulátora pedig harmadával tovább képes rögzíteni a földön, levegőben vagy akár a víz alatt zajló eseményeket.

Új kamerákkal állt elő az elsősorban extrém sportolókat célzó GoPro. A frissen bejelentett zászlóshajó, a Hero3+ Black edition külsőre nagyon hasonlít a korábbi modellre, ami maga sem volt éppen túlméretezett, az új verzió azonban még 20 százalékkal kisebb lett védőburkolatával együtt, ami 40 méter mélységig vízállóvá teszi. A készülék belül sem maradt változatlan, új optikát kapott, ami a gyártó szerint 33 százalékkal javítja a felvételek élességét, és az esetleges képhibák előfordulásának esélyét is csökkenti.

A GoPro Hero3+ emellett egy új “SuperView” funkcióval is kiegészült, ami 4:3-as képarányban rögzít felvételeket, majd azokat 16:9-es szélesvásznú formában adja vissza. A kamera egy új “alkalmazkodó” üzemmódot is kapott, amely rossz fényviszonyok között felvétel közben képes szabályozni a képrögzítési gyakoriságot a jobb képminőség érdekében. A készülékbe új audio hardver került, valamint a Wi-Fi adatátvitel is gyorsabb lett, méghozzá négyszer, továbbá a kamera már vezeték nélkül is frissíthető okostelefon segítségével. A gyártó szerint az akkumulátor 30 százalékkal bírja tovább az előző verzióban találhatónál, így harmadával több életveszélyes mutatvány örökíthető meg vele.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra?

Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra? Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

A kamera olcsóbb testvére, a GoPro Hero 3+ Silver edition sem maradt érintetlenül, a korábbi változatnál 15 százalékkal lett kisebb védőburkolatát is beleszámítva, valamint már 60 fps-sel tud 1080p videót, 120 fps sebességgel pedig 720p felvételt rögzíteni. A képfeldolgozó egység kétszer gyorsabb lett az előző verzióénál, emellett a kamera ugyancsak megkapta a Black editionnál látott Wi-Fi-s és mobilos újításokat, azaz az eddiginél négyszer gyorsabban képes a felvételek megosztására.

A GoPro ezen felül videoszerkesztő szoftverének új verzióját is bemutatta. A GoPro Studio 2.0 Windows és OS X operációs rendszereken érhető el, segítségével a videók különböző előre elkészített sablonokba illeszthetők, valamint egyénileg is szerkeszthetők. A program ingyenesen letölthető a vállalat weboldaláról. A kamerákhoz továbbá számos új rögzítő alkalmatosság is érkezik, amelyekkel azok a legkülönbözőbb felületekhez, sapkákhoz és övekhez rögzíthetők. A GoPro Hero 3+ Black edition 400 dollárért, a Silver edition pedig 300 dollárért kerül a boltokba.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról