Szerző: Vörös Péter

2000. szeptember 12. 22:18

A Toshiba hamarosan az USA-ban is piacra dobja Bluetooth PC Card-ját

Japánban már augusztusban elkezdték az értékesítést, az USA-beli bevezetés várható időpontja szeptember 25. A Bluetooth kártya segítségével a felhasználók kábel nélkül tudnak csatlakozni mobiltelefonjukhoz ill. más Bluetooth-kész eszközökhöz. (A Bluetooth technológiával kapcsolatos részletes információkat ld. cikkünkben ).

Japánban már augusztusban elkezdték az értékesítést, az USA-beli bevezetés várható időpontja szeptember 25. A Bluetooth kártya segítségével a felhasználók kábel nélkül tudnak csatlakozni mobiltelefonjukhoz ill. más Bluetooth-kész eszközökhöz. (A Bluetooth technológiával kapcsolatos részletes információkat ld. cikkünkben).

Egyelőre természetesen túl sok hasznát nem lehet venni a Toshiba Bluetooth PC Card-jának, mivel a Bluetooth-kész eszközök száma minimális (kicsit ahhoz hasonló a helyzet, mint amikor az első fax készülék megjelent). A szakértők szerint az első Bluetooth eszközök mobiltelefonok ill. PDA-k (personal digital assistant - személyi digitális asszisztens) laptop-hoz való csatolására lesznek használhatók. A Motorola júniusban jelentette be az első Bluetooth PC Card-ot, amelyet az IBM-mel és a Toshiba-val közösen fejlesztettek ki.

Az első felhasználás zömében peer-to-peer (azonos szintű hálózat) jellegű lesz, azaz két vagy több laptop csatlakozik egymáshoz hálózatban - kábelek nélkül. Elemzők szerint először két fő csoport fog Bluetooth eszközöket vásárolni: 1. azok akiknek mindig mindenből a legújabb eszköz kell, és 2. a technológiát tesztelő nagyvállalatok, akiknek minimum 3-4 havi tesztelésre van szükségük ahhoz, hogy szélesebb körben bevezessék az új technológiát. A szakértők szerint a technológia igazi felfutása a jövő év első negyedévében várható.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról