:

Szerző: mz

2000. szeptember 12. 21:43

Szövetség a vezeték nélküli kommunikáció fejlesztéséért

Az Intel Corporation és piacvezető partnerei a mai napon bejelentették a Mobile Data Initiative Next Generation (MDI-ng) létrehozását. A kezdeményezés célja, hogy napjaink vezetékes adatátviteléhez hasonlóan egyszerűvé és mindennapossá tegye a vezeték nélküli internet/intranet hozzáférést.

Az Intel Corporation és piacvezető partnerei a mai napon bejelentették a Mobile Data Initiative Next Generation (MDI-ng) létrehozását. A kezdeményezés célja, hogy napjaink vezetékes adatátviteléhez hasonlóan egyszerűvé és mindennapossá tegye a vezeték nélküli internet/intranet hozzáférést.
A távközlés, a számítógépes hardverek és az internetes összekapcsolhatóság piacán tevékenykedő vállalatok – a BT Cellnet, a Dell, a France Telecom, a Fujitsu Siemens Computers, az Intel, a HP, a Motorola, a Siemens Mobile, a Sonera és a Toshiba – által támogatott MDI-ng küldetése, hogy behatárolja és megszüntesse azokat az általános technikai és piaci akadályokat, amelyek a mobil felhasználókat a vezeték nélküli összekapcsolhatóság és teljesítmény elérésében gátolják.
A kezdeményezésben érdekelt vállalatcsoport elősegíti a forgalmi modellek kidolgozását, fórumokat hoz létre az együttműködési képesség tesztelésére, és kapcsolt megoldásokat alakít ki különféle gyártók termékeiből. A partnerek a szabványok kompatibilitásával, a több eszközön is futó alkalmazások méretezhetőségével, biztonsági és megbízhatósági kérdésekkel, valamint az egyszerű használatot elősegítő módszerekkel is foglalkoznak majd.
Az MDI-ng szakmai megbeszéléseket és workshopokat hív össze, ahol a vezeték nélküli szolgáltatók és szállítók megvitathatják a különféle eszközök együttműködésének kérdéseit. Az együttműködési képességet vizsgáló tesztek támogatásával és a különféle technológiák elemzésével iránymutatást ad a résztvevő vállalatok, az iparági szabványügyi testületek és a tágabb értelemben vett mobil szolgáltatási szektor számára. Az MDI-ng folyamatosan végzi tevékenységét, és rendszeres találkozók szervezésével biztosítja a mobil fejlesztések aktuális kérdéseinek (pl. m-commerce, alkalmazástervezés, stb.) áttekintését. Az együttműködés révén az üzleti és magánfelhasználók minden eddiginél gyorsabban részesülhetnek az egyszerűen használható, megbízható, körültekintően tesztelt és bevált megoldások előnyeiből. Az MDI-ng elsősorban a különféle mobil eszközök és a mobiltelefon-rendszerek hozzáférési kérdéseire koncentrál, és nagy hangsúlyt fektet a kiegészítő vezeték nélküli technológiák – pl. a Bluetooth és a Wireless LAN – vizsgálatára.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 18:19

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.