Szerző: Hlács Ferenc

2013. szeptember 6. 13:08

Új Kindle Paperwhite: kevés, de jó változás

Hamarosan a boltokba kerül az új generációs Kindle Paperwhite, az Amazon legújabb generációs e-book olvasója. A szeptember végén már megvásárolható készülék visszafogott, de nem elhanyagolható hardveres fejlesztésen esett át, és szoftver területén is akadnak hasznos újdonságok.

Szeptember végétől kapható az új Kindle Paperwhite. Az Amazon e-book olvasója külsőre nem sokat változott, viszont új, egyenletesebb háttérvilágítást kapott, és az előző generáció 800 megahertzes processzorát is 1 gigahertzes Freescale lapkára cserélték, ami szemmel látható javulást eredményez a válaszidő terén. Az üzemidő nem változott, a készüléket a gyártó szerint elég nyolc hétente töltőre tenni. Az új Paperwhite Wi-Fi csatlakozási lehetőséggel érkezik, és jóval nagyobb hangsúlyt fektet az Amazon márkanévre, az ugyanis testes betűkkel található meg a hátoldalán.

A legkomolyabb fejlődés a szoftverben látható, az új Kindle már a sorok között elhelyezett lábjegyzetekkel is megbirkózik. Korábban a megjegyzésekre bökve az olvasó új oldalon találta magát, most viszont azok ablakban ugranak fel az eredeti szöveg fölött, ami nagy könnyebbséget jelenthet a hasonló kiegészítésekkel teletűzdelt szakkönyvek olvasása során, mivel nem navigál el folyamatosan az írástól.

Internetre kötött közművek: elsőre jó ötletnek tűnt (x)

Gyere el Ipar 4.0-val és annak IT-biztonsági aspektusaival foglalkozó foglalkozó meetupunkra.

Internetre kötött közművek: elsőre jó ötletnek tűnt (x) Gyere el Ipar 4.0-val és annak IT-biztonsági aspektusaival foglalkozó foglalkozó meetupunkra.

Egyes szavak alapján keresni is könnyebb lett, azokat kiválasztva immár nem csak a szótár, X-ray és a Wikipedia opciókat tartalmazó ablak jelenik meg, hanem a Vocabulary Builder funkció el is tárolja a keresést. A szavakat ezután két kategóriába (szavak és könyvek) osztja, majd definíciójukkal együtt jeleníti meg. A folyamatosan bővülő katalógus a kezdőoldalról bármikor gyorsan elérhető.

Az Amazon könyvek fizikai formáját preferálóknak is igyekszik kedvezni egy új UX megoldással, egy oldalhoz könyvjelzőt rendelve a megjelenő navigációs sávon ugyanis oldalanként, vagy fejezetenként is böngészhetnek, egy felugró előnézet segítségével. A Kindle Paperwhite-hoz megjelenése után nem sokkal egy frissítésben érkeznek majd a Goodreads és Freetime kiegészítések, a Smart Lookup, Page Flip, a lábjegyzet támogatás és a Vocabulary Builder funkciók viszont kezdettől megtalálhatók majd az e-book olvasón.

A nyári leállás után, szeptember 29-30-án az Amazon felhőszolgáltatása és a microservicek témája köré épülő meetupokkal indul újra a HWSW free! meetup-sorozat.

a címlapról

Hirdetés

AWS és microservice meetupokkal kezdjük az őszt!

2021. szeptember 16. 14:07

A nyári leállás után, szeptember 29-30-án az Amazon felhőszolgáltatása és a microservicek témája köré épülő meetupokkal indul újra a HWSW free! meetup-sorozat.