Szerző: Vörös Péter

2000. szeptember 12. 15:20

Óriási siker Japánban a Sony Clié

Bár a cég számított arra, hogy viszonylag jó lesz a fogadtatása a Palm operációs rendszert használó kéziszámítógépének, az viszont még őket is meglepte, hogy a kiskereskedelmi boltokban az első nap elfogyott az összes színes kijelzős Clié (a fekete-fehér kijelzős, 355$-os változat még kapható), amelyre előreláthatóan több hetet kell várni. A Sony már augusztus 21-étől fogadta az online előrendeléseket, majd amikor már nem tudtak lépést tartani a 400$-os színes kijelzős modell iránti váratlanul nagy kereslettel, akkor le is állították az online megrendelések fogadását szeptember 2-től.

A termék iránti hatalmas kereslet a Palm számára is jó hír, mivel a cég szeretné a Palm operációs rendszer alapú kéziszámítógépek elterjedését világszerte a licensz díjak növelése érdekében. Az IBM, a Palm és a Handspring után a Sony a negyedik cég, amely Palm-alapú eszközt értékesít Japánban.

Szakértők szerint Japánban az idén 60%-kal nő a kéziszámítógépek piaca: az idén várhatóan több, mint 1 millió kéziszámítógép talál gazdára a felkelő nap országában, szemben a tavalyi 600 ezerrel. A piacvezető a Sharp, Japán legnagyobb LCD gyártója, amely már 1993-ban bemutatta Zaurus nevű kéziszámítógépét. A Sharp-ot a Casio követte a Cassiopeia nevű, Windows CE-s eszközével.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról