Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Elkészült a Windows 8.1, de nem jár még senkinek

Gálffy Csaba, 2013. augusztus 26. 09:29
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A fejlesztők és IT-üzemeltetők sem férnek hozzá a végfelhasználók előtt a Windows 8.1-hez - állítják belsős források. A rendszer egyébként elkészült, de a következő hónapokban csak a hardvergyártók dolgozhatnak vele.

Véglegessé vált, vagyis elkészült a Windows 8.1 kódja - értesült különböző forrásokból a ZDnet és a Winsupersite. A Microsoft új operációs rendszere ezzel RTM (release to manufacture) státuszba került, az ezután végzett módosítások és javítások már frissítésként lesznek elérhetőek később. A végső mérföldkő elérését a microsoftos források korábban is augusztus végére várták, a fejlesztőknek eszerint sikerült tartani az ütemtervet, nem állt be nem tervezett csúszás a munkában.

A ZDnet értesülései szerint a Windows 8.1 stabilitási metrikái a Windows 7 szintjére emelkedtek. Ez jelentős fejlődést sejtet, a Windows 8 tavalyi végleges verziója ugyanis elődjénél valamivel többször omlott össze vagy fagyott ki, betudhatóan elsősorban az alapoktól újraírt rendszermagnak. Az elmúlt egy évben azonban sikerült a speciális esetekben jelentkező hibákat kiküszöbölni és az abszolút kiforrottnak számító Windows 7 szintjére vinni a stabilitást.

Az elkészült operációs rendszerhez első körben a Microsoft gyártópartnerei férnek hozzá, a hardvergyártók a végső rendszeren tesztelhetik-finomíthatják meghajtóikat és szoftvereiket, a PC-gyártók pedig elkezdhetik azt előtelepíteni a számítógépekre.

Meg nem erősített információk szerint a szokásostól eltérően azonban a fejlesztők és vállalati üzemeltetők nem férnek a hivatalos rajt előtt hozzá a rendszerhez, a TechNet és MSDN előfizetőknek is október 18-ig várniuk kell. Az új rendszer vállalati funkcióinak kipróbálása érdekében a Microsoft július 31-én kiadta a Windows 8.1 Enterprise Preview változatot, azonban ez sem a végleges kódbázist használja. A korai hozzáférés letiltását a Microsoft csupán a szerveres kiadás, a Windows Server 2012 R2 esetében erősítette meg hivatalosan, az asztali rendszer esetében ez továbbra is spekuláció.

A belsős információk szerint az RTM pénteken készült el, a Microsoft azonban hétfőre halasztotta a közlemény kiadását, hogy a hír ne ütközzön a Steve Ballmer elnök-vezérigazgató hirtelen bejelentett visszavonulásáról szóló közleménnyel.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.